dinamik123.blogspot.com
& 6 su bardağı et suyu
& 1 adet soğan
& 2 çorba kaşığı sıvı yağ
& 2 çorba kaşığı un
& 1 su bardağı süt
2. İyice yıkanıp ince ince doğranmış mantar ve su ilave edilir.Bir müddet pişirilir.
3.Tül kese içinde iki diş sarımsak ve maydanoz sapını bağlayıp çorbanın içine daldırılır ben havuç da koyuyorum ve çorbayı ikram etmeden önce bu kese çıkarılır.
4. Çorba bir yarım saat dinlenmeye alınır.
MALZEMELER:
& 1 su bardağı küçük doğranmış kültür mantarı& 6 su bardağı et suyu
& 1 adet soğan
& 2 çorba kaşığı sıvı yağ
& 2 çorba kaşığı un
& 1 su bardağı süt
YAPILIŞI:
1. Küçük doğranmış soğan yağda hafifçe sarartılır. Un eklenip birkaç defa karıştırılır.2. İyice yıkanıp ince ince doğranmış mantar ve su ilave edilir.Bir müddet pişirilir.
3.Tül kese içinde iki diş sarımsak ve maydanoz sapını bağlayıp çorbanın içine daldırılır ben havuç da koyuyorum ve çorbayı ikram etmeden önce bu kese çıkarılır.
4. Çorba bir yarım saat dinlenmeye alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder