12 Şubat 2015 Perşembe

Şekerpare

Malzemeler :            

  • 2 yumurta                                      
    Şekerpare 
                           
  • 2,5 su bardağı un 
  • 125 gr tereyağı 
  • 1 çorba kaşığı pudra şeker 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • limon kabuğu rendesi          
    Şekerpare 
  • Yarım paket vanilya 
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu 
  • 15 _20 tane fıstık veya badem
  • 1 kahve kaşığı kabartma tozu 

Yapılışı : 

  1. 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su ile kaynatın, köpüklerini alıp limon suyu ekleyin ve biraz koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın. 
  2. Cam bir kasede yağ ile pudra şeker iyice karıştırarak beyazlatın.Yumurta , limon kabuğu rendesi, vanilya,  elenmiş un, kabartma tozu koyup yoğurun.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın  , yuvarlayın. Üzerine bastırıp fıstıkları ya da bademleri yapıştırın.
  4. Yağlanmış tepsiye sıralayın. 180 derecelik fırında pembe renkte pişirin. 
  5. Fırından çıkarıp sıcakken üzerine azar azar yedirerek şurup dökün.Altta biriken şurubu tekrar üzerine dökerek iyice yedirin. Henüz soğumayan fırına sürerek fırının sıcağıyla şurubu çekmesini sağlayın.

Trileçe Tatlısı

Malzemeler :                      


  • 8 yumurta 

  • 1 su bardağı toz şeker    
    Trileçe Tatlısı
  • 12 yemek kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 

Karameli için :

  • 5 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 paket krema (200gr )
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 

Sosu için : 

  • 1 litre ılık süt
  • 500 ml soğuk süt
  • 250gr süt tozu 

Yapılışı : 

  1. Yumurta aklarını bir kaba alın ve şeker ile birlikte iyice çırpın. 
  2. İçine yumurta sarılarını ekleyin. 
  3.  Un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. 
  4. Yağlanıp unlanmış tepsiye hamuru döküp üzeti kızarana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  5. Soğuk süt,süt tozunu bir kaba koyup karıştırın  çırpın.Ilık sütü de ekleyip köpürene kadar çırpın.
  6. Seramik tavaya şekeri koyup eriyene kadar kavurun.( karameli )
  7. İçine margarini , kremayı ilave edip çırpın. 
  8. Padispanyanın üzerine çatalla  batırın. Üzerine sosun tamamını gezdirerek dökün. 
  9. Buzdolabında en az 6 saat sosu çekmesi için dinlenmeye alın. 
  10. En son üzerine karameli döküp yayın.Süsleyin.