Malzemeler :
- 2 yumurta
|
Şekerpare |
- 2,5 su bardağı un
- 125 gr tereyağı
- 1 çorba kaşığı pudra şeker
- 2 su bardağı toz şeker
- limon kabuğu rendesi
|
Şekerpare |
- Yarım paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 15 _20 tane fıstık veya badem
- 1 kahve kaşığı kabartma tozu
Yapılışı :
- 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su ile kaynatın, köpüklerini alıp limon suyu ekleyin ve biraz koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.
- Cam bir kasede yağ ile pudra şeker iyice karıştırarak beyazlatın.Yumurta , limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu koyup yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın , yuvarlayın. Üzerine bastırıp fıstıkları ya da bademleri yapıştırın.
- Yağlanmış tepsiye sıralayın. 180 derecelik fırında pembe renkte pişirin.
- Fırından çıkarıp sıcakken üzerine azar azar yedirerek şurup dökün.Altta biriken şurubu tekrar üzerine dökerek iyice yedirin. Henüz soğumayan fırına sürerek fırının sıcağıyla şurubu çekmesini sağlayın.
Malzemeler :
- 1 su bardağı toz şeker
|
Trileçe Tatlısı |
- 12 yemek kaşığı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Karameli için :
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket krema (200gr )
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için :
- 1 litre ılık süt
- 500 ml soğuk süt
- 250gr süt tozu
Yapılışı :
- Yumurta aklarını bir kaba alın ve şeker ile birlikte iyice çırpın.
- İçine yumurta sarılarını ekleyin.
- Un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Yağlanıp unlanmış tepsiye hamuru döküp üzeti kızarana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
- Soğuk süt,süt tozunu bir kaba koyup karıştırın çırpın.Ilık sütü de ekleyip köpürene kadar çırpın.
- Seramik tavaya şekeri koyup eriyene kadar kavurun.( karameli )
- İçine margarini , kremayı ilave edip çırpın.
- Padispanyanın üzerine çatalla batırın. Üzerine sosun tamamını gezdirerek dökün.
- Buzdolabında en az 6 saat sosu çekmesi için dinlenmeye alın.
- En son üzerine karameli döküp yayın.Süsleyin.