5 Mart 2015 Perşembe

Pancar Kavurma

Geçenlerde kırmızı pancar turşusu yaptım.Yaprakları öyle taze öyle güzeldi ki atmaya kıyamadım.Pancarlarım da küçücük , tazecikti.
   Yaprakları iyice yıkadım saplarını ayıkladım ve fırın tepsisine serip kurumaya bıraktım. Suları kuruyunca incecik doğradım.
    Önce bir kuru soğanı yarım ay şeklinde incecik doğrayıp tavada zeytinyağı ile birlikte iyice kavurdum.Üzerine incecik doğradığım pancar yapraklarını ekleyip karıştırarak iyice kavurdum.Tuz ve karabiberini ekleyip üzerine bir adet köy yumurtası kırdım.Tadı muhteşem oldu.
   Daha önce yaprakları attığım için üzüldüm.Aslında yapraklarla kek yapmayı düşünüyordum. Doğal kırmızı renkli kek .Gıda boyasına ihtiyaç duymadan kalpli kek yapabilirdim.
    Bir dahaki sefere kırmızı renkli kalpli kek deneyeceğim. Tecrübelerimi sizlerle paylaşacağımdan emin olabilirsiniz.
Görüşmek üzere hoşçakalın.