Malzemeler :
- 1 1/2 su bardağı pirinç
|
Karalahana dolması |
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 3 kuru soğan
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1/2 küçük demet maydanoz, dereotu
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 limon
- 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar , karabiber
- 1 demet karalahana
Yapılışı :
- Lahanalar yıkanır.Yaprakların sapları kesilir ve damarları üzetinden kesilerek inceltilir.
- Lahana yaprakları kaynar suya batırılıp çıkarılarak yumuşaması sağlanır.
- Soğanlar , maydanoz ve dereotu sapları ince ince doğranır.
- Soğanlar zeytin yağı bulunan ısıtılmış tencerede bir iki çevrim kavrulur.Fıstıklar eklenir.
- Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp kavrulur.
- Karalahanayı yumuşattığımız sıcak su pirinçlerin üzerine gelecek şekilde dökülür. Tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateş kapatılıp 10 dk demlenmeye bırakılır.
- İnce doğranmış maydanoz, dereotu, nane , kuş üzümü, tarçın, yenibahar , karabiber, tuz , limon suyu konup karıştırılır.
- Teker teker yapraklara sarılıp tencereye dizilir.1 su bardağı sıcak su ilavesiyle kısık ateşte kapağı hafif aralayarak pişirilir.