Lahanalar yıkanır.Yaprakların sapları kesilir ve damarları üzetinden kesilerek inceltilir.
Lahana yaprakları kaynar suya batırılıp çıkarılarak yumuşaması sağlanır.
Soğanlar , maydanoz ve dereotu sapları ince ince doğranır.
Soğanlar zeytin yağı bulunan ısıtılmış tencerede bir iki çevrim kavrulur.Fıstıklar eklenir.
Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp kavrulur.
Karalahanayı yumuşattığımız sıcak su pirinçlerin üzerine gelecek şekilde dökülür. Tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateş kapatılıp 10 dk demlenmeye bırakılır.
İnce doğranmış maydanoz, dereotu, nane , kuş üzümü, tarçın, yenibahar , karabiber, tuz , limon suyu konup karıştırılır.
Teker teker yapraklara sarılıp tencereye dizilir.1 su bardağı sıcak su ilavesiyle kısık ateşte kapağı hafif aralayarak pişirilir.