Yumuşacık hoş görüntüsü ile iştahınızı açacak ve bir o kadar da sağlıklı bir kek tarifi . Peynir yemeyen çocuklarınıza peynir yedirmenin kolay yolu Japon Cheese keki
Gelelim tarifine:
Gelelim tarifine:
Malzemeleri
- 3 yumurta
- 120 gr beyaz çikolata
- 120 gr. krem peynir
- Üzerini süslemek için 1 tatlı kaşığı pudra şeker
Yapımı
- Yumurtaların akını sarılarından ayırıp ayrı bir kaba alarak buzdolabında dinlendirelim.
- Fırını 330 derecede ısıtalım.
- Beyaz çikolatayı bir kaseye kırıp kaynar su dolu kabın üzerine oturtup karıştırarak eritelim.
- Çikolata eriyince peyniri ekleyip kaşık ile karıştırmaya devam edelim.
- Sırasıyla yumurta sarılarını ekleyip karıştıralım.
- Buzdolabına kaldırdığımız yumurta aklarını da ekleyip iyice karıştıralım.
- Kek kalıbına yağlı kağıdı yerleştirip üzerini tereyağı veya margarin ile yağlayıp üzerine kek karışımımızı dökelim.
- Fırın tepsisine su döküp üzerine kek kalıbını koyarak birlikte fırına sürelim.
- 338 derecede 15 dakika pişirip ayarı 320 dereceye indirerek bir 15 dakika daha pişirelim.Toplamda yarım saat pişecek .Fırını kapatıp sıfır derecede 15 dakika daha bekletip alalım.
- Üzerine pudra şekeri vanilya karışımı serpelim.
- Afiyet olsun