28 Mart 2016 Pazartesi

Japon Cheese Keki

Yumuşacık hoş görüntüsü ile iştahınızı açacak ve bir o kadar da sağlıklı bir kek tarifi . Peynir yemeyen çocuklarınıza peynir yedirmenin kolay yolu Japon Cheese keki
 Gelelim tarifine:

Malzemeleri 

  • 3 yumurta 
  • 120 gr beyaz çikolata       
  • 120 gr. krem peynir
  • Üzerini süslemek için 1 tatlı kaşığı pudra şeker 

Yapımı

  • Yumurtaların akını sarılarından ayırıp ayrı bir kaba alarak buzdolabında dinlendirelim.
  • Fırını 330 derecede ısıtalım.
  • Beyaz çikolatayı bir kaseye kırıp kaynar su dolu kabın üzerine oturtup karıştırarak eritelim.
  • Çikolata eriyince peyniri ekleyip kaşık ile karıştırmaya devam edelim.
  • Sırasıyla yumurta sarılarını ekleyip karıştıralım.
  • Buzdolabına kaldırdığımız yumurta aklarını da ekleyip iyice karıştıralım.
  • Kek kalıbına yağlı kağıdı yerleştirip üzerini tereyağı veya margarin ile yağlayıp üzerine kek karışımımızı dökelim.
  • Fırın tepsisine su döküp üzerine kek kalıbını koyarak birlikte fırına sürelim.
  • 338 derecede 15 dakika pişirip ayarı 320 dereceye indirerek bir 15 dakika daha pişirelim.Toplamda yarım saat pişecek .Fırını kapatıp sıfır derecede 15 dakika daha bekletip alalım.
  • Üzerine pudra şekeri vanilya karışımı serpelim.
  • Afiyet olsun