Çorbalar,TATLILAR,SOĞUK İÇECEKLER, MEZELER,YÖRESEL LEZZETLER,BÖREKLER,PASTALAR ,faydalı bilgiler
12 Mart 2015 Perşembe
Pilavlı Saltanat Kebabı
Malzemeler :
Pilavlı Saltanat Kebabı
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
200 gr. kıyma
200 gr tereyağı
50 gr. rendelenmiş gravyer peyniti
2 çorba kaşığı salça
1 dilim bayat ekmek
1 kuru soğan
yarım demet maydanoz
2 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
un
Yapılışı :
Kıyma, tuz , karabiber, süt ile ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek, rendelenmiş peynir, ince doğranmış maydanoz, iki yumurta sarısı katılıp iyice karıştırın. İyice yoğurup küçük yuvarlak köfteler yapın.
Tencereye tereyağı ile 4 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Yağ kızınca una bulanmış köfteleri nar gibi kızartın.
Salça yarım bardak su ile ezilip tencerede ısıtılır.İçerisine köfteler atılıp kısık ateşte bir müddet pişirin.
Pilav tenceresinde ince doğranmış soğanı iyice kavurun.İyice yıkanmış pirinci ekleyip biraz daha kavurun . Tuz ve karabiberi ekleyip et suyu ilavesi ile pişirin.
Pilav demkendikten sonra kalıba yerleştirin ve servis tabağına ters çevirerek boşaltın.
Pilavın üzerine ve çevresine köfteleri yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder