Malzemeler :
Tulumba Tatlısı |
- 1 çorba kaşığı ince irmik
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2,5 su bardağı un
- 5 yumurta (oda sıcaklığında )
- 100 gr margarin ya da tereyağ
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için )
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Tencereye 2,5 su bardağı su, katı yağ, konup kaynatın.Elenmiş un , irmik, nişasta ekleyin karıştırarak pişirin.Tencereye yapışmayacak duruma gelince ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın. Ilıyınca yumurtaları kırın.Bir kaşık da şuruptan katıp karıştırın.
Hazırladığınız hamuru krema torbasına doldurun.Kızgın yağa 4 cm boyunda sıkıp bıçakla kesin. Yağda pembe renkte kızartın.Fazla yağı alması için kağıt üzerine alın.Soğuk şerbete atıp karıştırın. Beş dakika beklettikten sonra tabağa alın.
Şurubun Yapılışı :
Şekeri 3 su bardağı su ile kaynatın. Üzerinde biriken köpükleri alıp limon suyu ekleyin. Biraz koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.