2 Mart 2015 Pazartesi

Tulumba Tatlısı



Malzemeler : 
Tulumba Tatlısı 

  • 1 çorba kaşığı ince irmik 
  • 1 çorba kaşığı nişasta 
  • 2,5 su bardağı un 
  • 5 yumurta (oda sıcaklığında ) 
  • 100 gr margarin ya da tereyağ 
  • 3 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için )
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 

Yapılışı :

  Tencereye 2,5 su bardağı su,  katı yağ, konup kaynatın.Elenmiş un , irmik, nişasta ekleyin karıştırarak pişirin.Tencereye yapışmayacak duruma gelince ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın. Ilıyınca yumurtaları kırın.Bir kaşık da şuruptan katıp karıştırın. 
    Hazırladığınız hamuru krema torbasına doldurun.Kızgın yağa 4 cm boyunda sıkıp bıçakla kesin. Yağda pembe renkte kızartın.Fazla yağı alması için kağıt üzerine alın.Soğuk şerbete atıp karıştırın. Beş dakika beklettikten sonra tabağa alın.
Şurubun Yapılışı :
  Şekeri 3 su bardağı su ile kaynatın. Üzerinde biriken köpükleri alıp limon suyu ekleyin. Biraz koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.