Bu gün iki lezzetli ve besleyici gıdanın birleşimiyle bir dolma yapmaya karar verdim Beğeneceğinizi düşünerek tarifimi sizlerle paylaşıyorum.
MALZEMELER :
700 gr sardalye
1/2 limon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet küçük yapraklı pazı
YAPILIŞI :
- Sardalyelerin baş kısmı kopartılıp kılçıkları çıkarılarak pulları temizlenir ve bol su ile yıkanır.
- Pazı bolsu ile yıkanıp damar kısmı kesilerek inceltilir.
- Sardelyelerin kuyruk tarafı kesilip atılarak tuz ve karabiber ile ovulur ve üzerine zeytinyağı ile limon suyu gezdirilir ve harmanlanarak birkaç saat dinlendirilir.
- Pazının mat tarafı içe gelecek şekilde sardalye koyup kenarları katlamadan sarılıp yağlanmış tepsiye dizilir.
- Üzerine halka şekilde doğranmış limon ve soğan dilimleri dizerek üzerine yağ gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.