27 Aralık 2014 Cumartesi

HAYDARİ /appetizer


                                                   Haydari

    İçinde bulunduğumuz şu kış aylarında cacığın yerini haydari alıyor. Yılbaşında sofrayı nasıl donatacağım diyorsanız. Haydari yapmayı unutmayın derim.Gelelim tarifimize

Malzemeler :                             
HAYDARİ


  • Bir su bardağı süzme yoğurt 
  • 100 gr  beyaz peynir
  • Bir çay kaşığı kuru nane
  • Bir tutam maydanoz 
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Bir çay kaşığı pul biber 
Arzu edilirse bir tutam dereotu

Yapılışı :

   Süzme yoğurdu bir çay bardağı su ile iyice çırparak sulandırın.Ezilmiş peynirler ekleyip karıştırın, nane tuz ve arzu ederseniz dereotunu ekleyip karıştırın.Salata tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin .Kırmızı biber ve ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.Üzerine zeytin taneleri de koyabilirsiniz.
HAYDARİ

REVANİ /semolina dessert

  Portakallı revaniyi hiç denemediyseniz.Muhakkak deneyin derim .Portakal tatlıyla buluşunca tadı bir başka oluyor. Şerbetini yaparken de portakal suyu sıkmanızı tavsiye ederim.Şerbetli tatlı sevenler hemen mutfağa .Yapması çok kolay olan bu tatlıyı bir çırpıda bitireceksiniz.Gelelim tarifimize:

                                 
Revani
Malzemeler :

  • 3 yumurta 
  • 1 çay bardağı şeker 
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 2 bardak irmik
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu 

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su

Yapılışı : 

 Önce tencereye 3 su bardağı şeker ile 2.5 su bardağı su konulup ısıtılır kaynayınca bir çay kaşığı limon suyu ya da portakal suyu eklenip 5 dk. kaynatılıp altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Yumurtalar şeker ile iyice çırpılır. Ardından yağ eklenir. Tekrar çırpılır. Yoğurt ilave edip  çırpılır.Diger malzemeler ilave edilir ve yavaşça karıştırılıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dk pişirilir. Fırından çıkarılıp revani sıcakken önceden hazırlamış olduğumuz soğuk şerbet kaşık kaşık üzerine gezdirerek , şerbeti yedire yedire yavaşça dökülür.Yaklaşık 2 saat şurubu çekmesi beklenir.
Afiyet olsun.