Kabakların kabuğunu kazıyıp ortadan boyuna ikiye ayırıp ortasını çıkartın.
Kabakları suda hafif haşlayın ve sudan alıp tepsiye sıralayın.
Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup soğanı kavurun.Kıymayı ekleyin karıştırarak iyice pişirin. Altını kapatıp tuz , karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
Tereyağını eritip unu kavurun salçayı ekleyip çevirin. Kabak haşlama suyundan bir su bardağı ekleyin ve karıştırın.
Kabakların içlerine kıymalı harcı koyun.
Salçalı sosu kabakların arasına dökün.
Tereyağını eritip unu kavurun.Üzerine sütü ekleyerek sürekli karıştırarak Beşemel sosu hazırlayın.Koyu kıvama gelince ateşi kapatıp yumurtanın akını ekleyerek karıştırın.