Malzemeler :
|
Kabak Ograten |
- 5 küçük kabak
- 150 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- bir tutam maydanoz
- 100 gr kaşar rendesi
- bir çay kaşığı karabiber
- 1 yumurta
- tuz
- bir yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
Beşemel Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
Yapılışı :
- Kabakların kabuğunu kazıyıp ortadan boyuna ikiye ayırıp ortasını çıkartın.
- Kabakları suda hafif haşlayın ve sudan alıp tepsiye sıralayın.
- Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup soğanı kavurun.Kıymayı ekleyin karıştırarak iyice pişirin. Altını kapatıp tuz , karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Tereyağını eritip unu kavurun salçayı ekleyip çevirin. Kabak haşlama suyundan bir su bardağı ekleyin ve karıştırın.
- Kabakların içlerine kıymalı harcı koyun.
- Salçalı sosu kabakların arasına dökün.
- Tereyağını eritip unu kavurun.Üzerine sütü ekleyerek sürekli karıştırarak Beşemel sosu hazırlayın.Koyu kıvama gelince ateşi kapatıp yumurtanın akını ekleyerek karıştırın.
- Beşemel sosu kabağın üzerine gezdirin.
- Yumurta sarısını beşemel sos üzerine gezdirin.
- En üste kaşar rendesi serpin.
- Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.