Bugün size sade kek tarifi vereceğim. Bu keki limon kabuğuyla yapabileceğiniz gibi portakal kabuğuyla da yapabilirsiniz.Kekinizin iyi kabarması için yumurtanın oda sıcaklığında olması gerekir.Ayrıca un muhakkak elenmelidir ki arasında hava kabarcıkları kalıp kekin kabarmasını sağlasın.Diğer bir nokta da unu karışıma ekledikten sonra kaşıkla hafif karıştırmaktır.Eğer çok karıştırırsanız hava tanecikleri kaybolacağı için kekiniz kabarmaz.Şimdi tarife geçelim.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Keki parçalanmaması için biraz dinlendikten sonra dilimleyin.
2 su bardağı un
Yapılışı :
Geniş bir kasede yumurtalar ile şeker iyice çırpılır.Limon kabuğu ve yağ eklenir çırpılır. Süt eklenerek çırpılır. Vanilya elenmiş un ve kabartma tozu eklenip önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Piştiğini anlamak için çatalı kekin ortasına batırın. Çatalda hamur bulaşığı yoksa pişmiş demektir.Keki parçalanmaması için biraz dinlendikten sonra dilimleyin.