1 Aralık 2015 Salı

Gerçek Tadında Dondurma

Nefis bir dondurma tarifiyle sizlerleyim hem lezzetli hem de bir o kadar faydalı bu dondurmayı yapmayalı uzun zaman oldu.Tarifim bugün elime geçyi eski bir yemek kitabımın arkasına not almışım.Gerçekten güzel bir dondurma tarifi.Diğer tarifler gibi buzlu olmuyor.Daha çok sıkma yumuşacık dondurmalara benziyor.Hani Burger King de yediklerimizden.Sık sık bu tarifi uygulayacağınıza eminim.Tarifim şöyle:

Malzemeler : 

  • 1 paket krem şanti 
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker 
  • 3 su bardağı süt 
  • 3 çay kaşığı saf sahlep
  • 1 çay kaşığı vanilya 
  • bir parça damla sakızı

Yapılışı : 

  1. Kremşanti ile yumurta sarılarını çırpın
  2. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın. 

FIRINDA DİLİMLİ PATATES , etli

Malzemeler : 


  1. 5 adet büyük boy patates
  2. 150 gr et
  3. Kimyon
  4. Kekik
  5. 1 orta boy soğan 
  6. tuz
  7. Bir kahve fincanı zeytinyağı 
  8. Bir yemek kaşığı salça ( domates+biber)
  9. Bir tutam karabiber.

Yapımı :

  • Patatesi iyice yıkayıp kabuklarını soymadan yarısına kadar ince dilimleyi.
  • 2 su bardağı suyu kaynatıp genişbir kabın içerisine aldığınız patateslerin üzerine sıcak olarak döküp kapağı kapalı olarak bir müddet bekleyin.Sıcak suda bakletmemizin sebebi patateslerin elastikiyet kazanması ve etleri dilimlerin arasına yerleştirirken kırılmaması için.
  • Etleri incecik kesip dövün ya da üzerine hafif çizikler atın.Bir gece önceden veya 5 saat evvelden soğan suyunun içerisine  koyup bekletin.Etiniz sosda yumuşayacak ve döner tadı kazanacaktır.Zamanınız yoksa soğan suyunda bekletmeden ama etin oldukça ince olduğuna dikkat ederek de tarifi yapabilirsiniz.
  • Etleri patates dilimleri arasına teker teker yerleştirin.
  • Artan sıcak su ve diğer malzemeleri karıştırarak sos hazırlayıp  etli patateslerin üzerine sosu gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 240 derecedeki fırında iyice pişirin.