14 Kasım 2014 Cuma

MOZAİK PASTA

dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER:

250gr bisküvi
250 gr margarin
1 su bardağı pudra şeker
25 gr. kakao
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt

YAPILIŞI;

Bisküvileri ellerinizle kırın. Diger malzemeleri çırpın. Bisküvileri ilave edip karıştırın. Aliminyum kağıda rulo halinde sarın.Buzlukta dondurduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz içine fındık  ya da fıstık ilave edin. AFİYET OLSUN.

TAVUK GÖĞSÜ

dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER:

 60 gr  tereyağı
1 litre süt
5 yemek kaşığı ya da 2.5 kahve fincanı un
Un ile aynı miktar şeker

YAPILIŞI:

Derin bir tencerede yağ ile un açık pembe kavrulur süt ve şeker konulup sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca ateş kısılip 5 dakika daha pişirilir.Ateşden alınır. Mikserle 15 dakika çırpılır. Islatılmış cam tepsiye dökülür. Soğumaya bırakılır.Soğuyunca buzdolabında iyice soğutulur ve Dilimlenip servis edili. AFİYET olsun.

KARAKÖY POĞAÇASI

dinamik123.blogspot.com

Malzemeler :       


  • 1 yumurta (akı hamura konacak)
  • 1 su bardağı  süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 4 su bardağı Un
  • 300gr peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
                   

Yapılışı:

      Mayayı yarım bardak ılık süte 1 tatlı  kaşığı şeker ile birlikte koyup iyice karıştırın .Sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalı karışım kabarıp bardaktan taşacak hale geldiğinde mayalanmış demektir.( Yaklaşık yarım saat. Bu süre oda sıcaklığına göre değişecektir.Mayalanınca un , yoğurt, yumurta akı ,ve yağ ile karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz. Hamurun bulunduğu kabın üzeri örtülerek mayalanması sağlanır.Yine sıcak bir odaya bırakırsanız mayalanma süresi kısa olur.. Hamur kabarınca mayalanmış demektir. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır.Yuvarlanıp içine peynirli maydanozlu harç konup kapatılıp istenilen şekil verilerek tepsiye yerleştir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp orta hararetli fırında pişirilir.
                                         AFİYET OLSUN.
  Ne yaparsanız yapın eğer kuru maya kullanıyorsanız mayayı su veya süt karıştırırken mutlaka bir tatlı kaşığı şeker kullanın hem mayanız çabuk kabaracak hem de poğaçanız çok daha güzel olacaktır.

KANDİL SİMİTİ

dinamik123.blogspot.com
Kandil Simiti
                             


MALZEMELER :

Kandil Simidi 

  • 200gr. Zeytin yağı ya da 1 paket margarin.
  • 4 yemek kaşığı yoğurt.    
  • 1 yemek kaşığı mahlep . 
  •  1 çay kaşığı tuz. 
  • 1 paket kabartma tozu


  • 5 bardak un
  • 1 yumurta
  • Susam

YAPILIŞI :

Malzemeleri ve yumurta sarısını geniş  bir kaseye koyup karıştırıyorsunuz .Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyorsunuz. Önce yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıyor ve yuvarlıyorsunuz.Sonra simit şeklini verip yumurta akına bulayarak içi susam dolu tabağa koyup her tarafını susama buluyorsunuz. Yağlanmış tepsiye sıralıyorsunuz ve fırında orta hararete PİŞİRİYORSUNUZ AFİYET OLSUN.

LOR KURABİYESİ

dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER :

  250 gr lor
2 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
60 gr . tereyağı
1 paket kabartma  tozu

YAPILIŞI:

 Geniş bir kaseye yumurta, lor, toz şeker,  yağ, kabartma tozu konup karıştırıyorsunuz. İki bardak elenmiş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyorsun. Küçük parçalara ayırıyor avuç içinde yuvarlıyorsunuz.Hafifçe bastırıp yağlanmış tepsiye sıralıyorsunuz.
 Orta hararetli 180 derecelik fırında hafif pembe pişirilir
 Yumuşak olması için soğuduktan sonra kapaklı bir kaba alıp kapağı  KAPATILIR AFİYET OLSUN.

PATLICANLI KIYMA KAVURMA

dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER

300gr kıyma
1 büyük soğan
1 patlıcan
1 kırmızı yada çarliston biber
1 büyük domates
tuz karabiber

YAPILIŞI

Doğranmış soğan içinde kızgın yağ bulunan tavaya atılır ve karıştırılır. Ardından sırayla patlıcan ,biber ve kıyma eklenir.İyice pişirilir patlıcanları önceden kızartıp domatesleri ekledikten sonra ilave ederseniz daha güzel olur.Ocaktan almadan 10 dk. önce kabuğu soyulup doğranmış domates tuz ve karabiber eklenir. Pişirilir.Tabağa alınıp servis yapılır. Afiyet olsun.