8 Şubat 2015 Pazar

Kalp Beze Tarifi

Birçok kişi bezeyi yapamadığını bezenin önce kabardığını sonrada bir balon gibi söndüğünü söylüyor. Bazıları da renginin beyaz olmadığını ve altının karardığını ve çatladığını ifade ediyor.
    Burada bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor ki bunların en başında fırının sıcaklığı geliyor.Fırın tam 100 derecede olmak zorundadır. Malzeme listesine harfiyen uymak gerekir.Ayrıca çırpma süresi de çok önemli şekerle yumurta bütünleşmeli şeker erimiş olmalıdır.Ayrica uzun süre yani bir saat kurutarak pişirmeli ve pişirdikten sonra hemen fırından çıkarmamalıdır. Fırını kapattıktan sonra bazeler bir müddet daha fırın içinde kalarak fırının sıcağıyla kurumalıdır.

Malzemeler : 

  • 3 orta boy yumurta akı 
  • 100 gr toz şeker 
  • 100 gr. Pudra şeker 
  • 1,2 damla limon suyu 
  • 1 tutam tuz

Yapılışı : 

  1. Yumurta aklarını bir kaba alın ve üzerine tuz serpin.Çırpın iyice köpürtün.Kar beyazı haline gelmelidir.
  2. Toz şeker ekle , limon suyu ekle ,şeker eriyinceye kadar  iyice çırpın.Pudra şekeri ekleyin.Toplamda 10 dakika çırpmış olacaksınız.
  3. Akışkanlığını kaybetmesi ve yumurtanın şekerle bütünleşmesi gerekir.
  4. Karışımı sıkma torbasına koyup yağlı kağıdın üzerine kalp şeklinde birkaç tane sıkın.
  5. 100 derecelik fırında tam 1 saat pişirin ve
    J
    fırını kapatın.Fırında 5 dakika daha bekletin.
  6. Bezeleri tabağa alıp üst üste 2 şer tane koyup aralarına krem şanti sıkın ve krem şantinin üzerine kesilmiş çilekler yerleştirin ve şam fıstığı tozu serpin.
 Sevdiklerinize mutlaka hazırlamanız gereken bir tat.

ELMALI TART 2

 Daha önce sizlerle elmalı tart tarifi paylaşmıştım. Çok beğenilen bu tarifimin yanında bu gün farklı bir elmalı tart tarifi paylaşacağım bu biraz daha tatlı ve pirinç unu da kullandığım farklı bir lezzet .Beğeneceğinizi umuyorum. Tarifim aşağıdaki gibi:

MALZEMELER :                      

15 Çorba kaşığı  un    
  5 çorba kaşığı pirinç unu
250gr margarin
1 yumurta
2 çorba kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
 1 limon kabuğu rendesi
3 ekşi elma
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI :

 Un ve pirinç unu elenip ortası açılır. Margarin, yumurta, şeker  ,kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi konup yoğrulur.
Biri daha büyük olan iki parçaya ayrılır. Büyük parça yarım cm kalınlığında açılır. 30 cm çapında tepsiye yerleştirilir.Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar
döndürülür.
 Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir.Tarçınla toz şeker serpilir.
Diğer hamurdan yuvarlanarak ince çubuklar yapılır.Elmaların üzerine kafes şeklinde yerleştirilir.
Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.

Pancar Turşusu

   Kansızlık problemi olanlar bol pancar turşusu tüketmelidir. Evinizde bolca bu turşuyu yapıp dolabınızda saklayarak bir yıl boyunca tüketebilirsiniz.Pancar
Pancar Turşusu Suyu
turşusunu yaparken kaynama aşamasında bir iki damla limon suyu eklerseniz turşunuzun rengi daha açık olur. Daha koyu renk olsun istiyorsanız da çay kaşığı ucuyla kabareklemeniz yeterlidir.

Malzemeler :                         
Pancar Turşusu

  • 1 kg kırmızı pancar 
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 12 diş sarmısak 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 6 adet karanfil

Yapılışı :

Pancar Turşusu 
  1. Pancarlar iyice yıkanır ve saplarıyla birlikte tencereye konur.Üzerini örtünceye dek su ekleyip kısık ateşte  15 haşlanır.
  2. Pancarlar kepçeyle alınır ve soğuduktan sonra kabukları soyulup küp küp doğranır.
  3. Doğranmış pancarlar haşlama suyuna ilave edilip diğer tüm malzemeler eklenir. Sarımsakların kabuğu soyulup tuzla ezilmelidir.
  4. Soğuduktan sonra servise hazırdır.Fazlasını kavanozlara koyup buzdolabında saklanır. 

Elmalı Tart Tarifi

  Hem görünüş hem de lezzet bakımdan harika bir tart tarifiyle yine sizlerleyim. Yapımı da bir o kadar kolay ve hamuru yumuşacık.Vaktinizi almayacak.Gelelim tarifine:
MALZEMELER :
☆ 4 çay bardağı un                    
Elmalı Tart
☆ 200 gr. margarin veya 1 su bardağından biraz eksik zeytinyağı
☆ 1 yumurta
☆ 1 çorba kaşığı yoğurt
☆  1 çorba kaşığı pudra şeker
☆ 1 paket kabartma tozu
☆ 1 limon kabuğu rendesi
☆ 3 ekşi elma
☆ 1 çay bardağı şeker
☆ 1 çay kaşığı tarçın
☆ 1 paket vanilya
YAPILIŞI :
 Un elenir. Ortasına yağ , yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.
 Sonra un ekleyerek yoğrulur. Birisi daha büyük olan iki parçaya ayrılır.
 Büyük parça yarım cm. kalınlığında açılır.30 cm.çapında tepsiye yerleştirilir.Hamur tepsinin kenarların da yüksek bir şekil vrilir.
 Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir.Tarçınla toz şeker serpilir.
 Diğer hamurdan yuvarlanarak ince çubuklar yapılır.Elmaların üzerine kafes şeklinde önce boyuna sonra enine yerleştirilir.
 Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir.
Servis tabağına alınır.