27 Ocak 2015 Salı

Çiğköfte Tarifi


Malzemeler :                           
Etsiz Çiğ Köfte 

  • 2 su bardağı ince bulgur 
  • 2 adet domates 
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı 
  • 1/2 su bardağı nar ekşisi 
  • 4 yemek kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı kimyon                  
    Çiğ köfte yapım aşaması
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 orta boy kuru soğan 
  • yarım demet maydanoz 
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 1/2 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 su bardağı ceviz içi 
  • 2 dilim bayat ekmek 
  • 5 diş sarımsak 

Yapılışı : 

   Domateslerin kabukları soyulup iç çekirdek kısmı çıkarın.Çekirdek kısmı sulanmasına neden olur ve çekirdekleri hoş gözükmez. Robotta çekip bulgurlarla birlikte bir tencerede karıştırıp kapağı kapatıp bir saate kadar bekletin.
   Robota soğan, sarımsak, maydanoz , ceviz ve ekmek dilimleri koyup yüksek hızda iyice  çekin.
   Robottaki karışımı ve diğer tüm malzemeleri bulgura ekleyin ve karıştırın. 10 dk. yoğurun.Bu yoğurduğunuz çiğ köfte harcını robota koyup düşük ayarda çekin ve üzerini örterek 5 saat ya da bir gece bekletin.
    Beş saat sonra karıştırıp köfteler yapın .Marul yapraklarıyla süsleyip servis edin.
 Afiyet olsun. ..

Soğanlı Şehriye Çorbası Tarifi

Malzemeler :                          
SOĞANLI ŞEHRİYE ÇORBASI  ,dinamik123.blogspot.com 
                             

  • 4 çorba kaşığı yıldız  şehriye
  • 1 kuru soğan 
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çorba kaşığı tereyağı 
  • 1 çorba kaşığı un 
  • 1 su bardağı süt 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 6 su bardağı et suyu veya su
  • tuz
  • karabiber 

Yapılışı : 

  İnce doğranmış  soğan yağ ile kavurun. Un ekleyip kavurun. Et suyu veya suyu ilave edip 5 dk pişirin .Şehriyeleri atıp iyice pişirin. Pişdikten sonra süt ve karabiber ekleyin.Kaselere alıp üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serpin.
    Çorba pişdikten sonra en az 20 dk. dinlenmeye bırakın. Bu sürede demlenecek ve daha lezzetli olacaktır.
  Afiyet Olsun.
   Diğer tariflermde buluşmak umuduyla Hoşçakalın. 

Nar Ekşisi Nasıl Yapılır?


Nar Ekşisi, dinamik123.blogspot.com 
 Narın bol bulunduğu bu kış aylarında sos olarak kullandığım nar ekşisini yapmaya karar verdim. Piyasada nar ekşisi altinda %10 ,en fazla % 30 nar içeren katkı maddeli tadı mayhoş soslar satılinca iş başa düştü. Evimin batmasını göze alamadığım için bizim caddedeki meyve suyu satan çocuğa narları bir güzel sıktırdım. Eve gelip nar suyunu tencereye boşalttım.Tarfi mi ?İşte tarif            Sıkılmış 3 kg nar suyunu ocağa alıp 3 saat orta ateşte kaynattım.Unutmadan ekşi narları kullandım. İçi koyu kırmızı olanından.
   Sonuç olarak bir su bardağına yakın nar ekşisi elde ettim. Daha çok olsun istiyorsanız dahaçok nar kullanmanız gerekecektir.
   Doğal, katkısız ,taze yapım nar ekşisi istiyorsanız işte tarifim yukarıda.