5 Kasım 2014 Çarşamba

KUZU KAPAMA

                                               dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER

  1 kg kemikli kuzu eti                  
  2 kaşık zeytinyağı
  1 kuru soğan
   1 demet pazı
   1 havuç
   1 marul
   1 demet yeşil soğan
  1 demet dereotu
 tuz karabiber ve kimyon

 YAPILIŞI

  Dereotu hariç tüm malzeme doğranarak düdüklü tencereye konur pazı ve marul yaprak yaprak koparılır.Bir su bardağı su ekleyip karıştırın ve kapağını kapatın.Düdük sesi geldikten sonra 25dk. sonra altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.Soğuyunca kapak dikkatlice açılır.Eğer aceleniz varsa düdüklüyü musluğun altında tutarak soğutabilirsiniz.Fakat lezzet açısından demini almadığı için fakir olacaktır.Servis tabağına alınıp üzerine kıyılmış dere otu serpilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder