Malzemeler :
- 750 gr. koyun but eti
|
Yoğurtlu Kebap |
- 1 büyük pide
- 1 bardak et suyu
- 200 gr süzme yoğurt
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- kırmızı biber
- tuz
Yapılışı :
- Kuşbaşı doğranmış et parçaları şişe aralıklı dizilir.Bu şişler ateşten 4 5 parmak yukarıya yerleştirilir.Etler iki tarafı iyice kızarana kadar pişirilir.
- Pideler nar gibi oluncaya kadar fırında kızartılır ve kibrit kutusu büyüklüğünde kesilir.
- Pidelerin üzerine et suyu dökülür ve tabaklara bölüştürülür.
- Tabaktaki Pidelerin üzerine ezilmiş ve tuzlanmış yoğurt dökülür.
- Etler yoğurdun üzerine dizilir.
- Etlerin üzerine kızgın kırmızı biberli tereyağı gezdirilir.
Malzemeler :
- 200gr iç bezelye
|
Bezelye salatası |
- 200gr pirinç
- yarım demet maydanoz
- 1 küçük dolmalık biber
- 1 yemek kaşığı sirke
- zeytinyağı
- tuz
Yapılışı :
- Pirinç ve bezelye ayrı olarak haşlanır. Soğuk su ile yıkanıp süzülür.
- Maydanoz, biber ince ince doğranır.
- Pirinç ve bezelye eklenip karıştırılır.
- Tuz , sirke ve zeytinyağı karıştırılıp üzerine dökülür.