6 Mart 2015 Cuma

Yoğurtlu Kebap

Malzemeler : 

  • 750 gr. koyun but eti
    Yoğurtlu Kebap
  • 1 büyük pide
  • 1 bardak et suyu 
  • 200 gr süzme yoğurt 
  • 3 çorba kaşığı tereyağı 
  • kırmızı biber 
  • tuz

Yapılışı : 

  1. Kuşbaşı doğranmış et parçaları şişe aralıklı dizilir.Bu şişler ateşten 4 5 parmak yukarıya yerleştirilir.Etler iki tarafı iyice kızarana kadar pişirilir. 
  2. Pideler nar gibi oluncaya kadar fırında kızartılır ve kibrit kutusu büyüklüğünde kesilir.
  3. Pidelerin üzerine et suyu dökülür ve tabaklara bölüştürülür.
  4. Tabaktaki Pidelerin üzerine ezilmiş ve tuzlanmış yoğurt dökülür.
  5. Etler yoğurdun üzerine dizilir.
  6. Etlerin üzerine kızgın kırmızı biberli tereyağı gezdirilir. 

Bezelye Salatası

Malzemeler : 

  • 200gr iç bezelye 
    Bezelye salatası 
  • 200gr pirinç
  • yarım demet maydanoz 
  • 1 küçük dolmalık biber 
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • zeytinyağı 
  • tuz

Yapılışı : 

  1.  Pirinç ve bezelye ayrı olarak haşlanır. Soğuk su ile yıkanıp süzülür.
  2. Maydanoz, biber ince ince doğranır.
  3. Pirinç ve bezelye eklenip karıştırılır.
  4. Tuz , sirke ve zeytinyağı karıştırılıp üzerine dökülür.