17 Şubat 2015 Salı

Yayla Çorbası

Malzemeler : 

  • Yarım bardak pirinç      
    Yayla Çorbası 
  • 5 bardak et suyu 
  • 1 çorba kaşığı un 
  • 1 yumurta 
  • 2 su bardağı yoğurt 
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı kuru nane 
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber veya kaşık ucuyla salça
  • tuz

Yapılışı : 

  1. Pirinci yıkayıp et suyu ilavesiyle iyice pişirin. 
  2. Bir kasede yoğurt, un  ve yumurtayı çırpın. Et suyu ile sulandırın.
  3. Kaynamakta olan pirince azar azar karıştırarak ekleyin ve ateşi kısın.
  4. Tabağa alıp üzerine kuru nane serpin. Kırmızı biberli yağ gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder