Malzemeler :
- 300gr kayısı
|
Krem Karamel |
- 2 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 10 yaprak jelatin
- 1 kavanoz şeftali veya kayısı marmelatı
- 6 yumurta
- 1 paket vanilya
- 500 gr çiğ krema
Yapılışı :
- Jelatinleri soğuk suda yumuşatın.
- Sütten birkaç kaşık ayırıp kalanı vanilya ile birlikte kaynatın.
- Yumurtaları toz şekerle iyice çırpın.Ardından kaynatılmış sütü sicim gibi akıtarak yedirin.Çırpmaya ara vermeyin.
- Süt iyice yedikten sonra kase ateş üzerindeki kaynar suyun içine oturtun.Ateş hafif olmalı.
- Karıştırmayı sürdürün.Krema kaynamak üzereyken jelatinin 2/3 ü , suyu sıkıldıktan sonra ufalanarak kremaya katın.Hızlı hızlı karıştırarak jelatini kremaya yedirin.
- Kaseyi benmariden çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Ayırdığınız sütü ısıtıp içine kalan jelatini suyunu sıkıp ufalayın.Bir taşım kaynatıp kenarda soğumaya bırakın.
- Bir miktar kayısıyı ayırın. Kalanı ince ince doğrayın.
- Marmelatı kaşıkla iyice ezin.
- Çiğ kremayı çırpın. Soğumuş olan yumurtalı kremaya karıştırarak yedirin.
- Kremanın 1/4 ü başka bir kasede karıştırarak marmelat katın , tedirin.
- Soğumuş jelatin ile krem karamel kalıbının dibi ve kenarları jelatinleyin.
- Dibine dilimlenmiş kayısılar dizip buzdolabında soğumaya bırakın.
- Marmelatlı kremayı kalıplara paylaştırın.
- Üzerine vanilyalı beyaz krema ilave edin.
- Tekrar buzdolabında soğumaya bırakın.
- Dolaptan çıkarıp kalıplar kaynar suya batırıp çıkarın.Bir tabağa ters çevirerek çevresini kayısılarla süsleyin ve buzdolabında servis zamanına kadar bırakın.