Sütten birkaç kaşık ayırıp kalanı vanilya ile birlikte kaynatın.
Yumurtaları toz şekerle iyice çırpın.Ardından kaynatılmış sütü sicim gibi akıtarak yedirin.Çırpmaya ara vermeyin.
Süt iyice yedikten sonra kase ateş üzerindeki kaynar suyun içine oturtun.Ateş hafif olmalı.
Karıştırmayı sürdürün.Krema kaynamak üzereyken jelatinin 2/3 ü , suyu sıkıldıktan sonra ufalanarak kremaya katın.Hızlı hızlı karıştırarak jelatini kremaya yedirin.
Kaseyi benmariden çıkarın ve soğumaya bırakın.
Ayırdığınız sütü ısıtıp içine kalan jelatini suyunu sıkıp ufalayın.Bir taşım kaynatıp kenarda soğumaya bırakın.
Bir miktar kayısıyı ayırın. Kalanı ince ince doğrayın.
Marmelatı kaşıkla iyice ezin.
Çiğ kremayı çırpın. Soğumuş olan yumurtalı kremaya karıştırarak yedirin.
Kremanın 1/4 ü başka bir kasede karıştırarak marmelat katın , tedirin.
Soğumuş jelatin ile krem karamel kalıbının dibi ve kenarları jelatinleyin.
Dolaptan çıkarıp kalıplar kaynar suya batırıp çıkarın.Bir tabağa ters çevirerek çevresini kayısılarla süsleyin ve buzdolabında servis zamanına kadar bırakın.