16 Şubat 2015 Pazartesi

Ispanak Püresi

   Et yemeklerinin yanında yiyebileceğiniz ve perhiz yemeği olarak kullanabileceğiniz ıspanak püresi tarifini vereceğim.

Malzemeler : 

  • 1 kg kuzu ıspanak veya ıspanak yaprağı
  • 1 yemek kaşığı  zeytinyağı 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 yemek kaşığı un
  • tuz ve karabiber 

Yapılışı : 

  1. Ispanak yıkanır sapları ayıklanıp kısık ateşte bir kahve fincanı su ile haşlanır.
  2. Suyu sıkılıp , ince doğranır. 
  3. Yağ ile un hafif pembe kavrulur , kıyılmış ıspanak ve süt konarak karıştırarak pişirilir. Tuz ve karabiber atılır. 
  4. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı biberli yağ dökebilir ya da isot ekebilirsiniz.