dinamik123.blogspot.com
Tarhananın glisemik indeksi beyaz ekmekten düşük , doyurucu özelliği ise fazladır.Bu nedenle diyabet , hipertansiyon ve obezitenin tıbbi beslenmesinde tavsiye ediliyor.probiyotiktir.
MALZEMELER:
- 4 yemek kaşığı tarhana
- 4 bardak et suyu
- Bir çay bardağı zeytinyağı
- 1 küçük domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Bir kaseye tarhana konur ve su ile birlikte karıştırarak ezilir.Çorba tenceresine yağ konup kızdırılır.Önce rendelenmiş domates salça ve kırmızı biber eklenip pişirilir. Ardından su eklenir ve su ile karıştırılmış tarhana ilave edilir karıştırarak pişirilir. Karıştırmaya ara verilirse topaklanır.Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve 5 dk daha pişirilip ocak kapatılır tencerenin kapağı kapatılıp yarım saat demlenmeye bırakılır.AFİYET OLSUN