7 Kasım 2014 Cuma

TUZLU KURU PASTA

dinamik123.blogspot.com
           

MALZEMELER        

4 su bardağı un
250 gr margarin
4 kaşık yoğurt
2 yumurta
Susam çörekotu tuz
1 yemek kaşığı  sirke

YAPILIŞI

 Un elenir.Ortasına yağ yoğurt , tuz , bir yumurta konup yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.Yuvarlanıp ince çubuklar yapılır.Birbirine dolanıp tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.180 derecede yaklaşık 40dk pişirilir.

UN KURABİYESİ

dinamik123.blogspot.com
UN KURABİYESİ 

MALZEMELER:


1 su bardağı erimiş tereyağı ya da margarin
1 su bardağı pudra şeker
2.5 su bardağı un
kabartma tozu ve vanilya yarım paket olacak

YAPILIŞI:

 Cam bir kasede yağ ile pudra şeker iyice karıştırın krem haline getirin. Elenmiş un vanilya kabartma tozunu koyup yoğurun.İstenilen şekil verilir.Tepsiye dizilip orta ısıda beyaz olarak pişirilir. Sık sık kontrol etmek gerekir.Yumuşaklığı gidince fırın kapatılır fırının sıcağıyla kurabiye kararmadan pişecektir.Fırından çıkardıktan sonra üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.Kurabiyeler ertesi güne kadar bekletilirse daha iyi olur.AFİYET OLSUN.
UN KURABİYESİ 

PİLAVLI TAS KEBABI


dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER:

 Yarım kg koyun kuşbaşı et
2 kaşık zeytinyağı
1 soğan
1 Kaşık salça
2 su bardağı pirinç
Tuz karabiber

YAPILIŞI:

   Pirinç iyice yıkanır. 2 3 defa .ılık  tuzlu suda yarım saat bekletin. Tavaya yağı koyup ısıtın et ve doğranmış  soğan koyup kavurun.Etler pişince salça eklenir. Gerekirse azar azar  sıcak su  konur.
Et ateşe dayanıklı bir kaseye alınır.Pilav tenceresine ters çevrilir.Kalan yağa 3 bardak su konup kaynatılır tuz ve karabiber  atılır. Pirinç pilev tenceresine süzülüp konur.Üzerine bu yağlı salçalı su süzülerek dökülür. Kapak örtülüp kaynamaya başlayınca ö kısık ateşte pişirilir. Pişdikten  sonra önce pilav karıştırılır. Sonra etin üzerindeki kase kaldırılır.AFİYET OLSUN

TARHANA ÇORBASI

                                                    dinamik123.blogspot.com
Tarhananın glisemik indeksi beyaz ekmekten düşük , doyurucu özelliği ise fazladır.Bu nedenle diyabet , hipertansiyon ve obezitenin tıbbi beslenmesinde tavsiye ediliyor.probiyotiktir.

MALZEMELER:


  • 4 yemek kaşığı tarhana
  • 4 bardak et suyu
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • 1 küçük  domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak


YAPILIŞI:

Bir  kaseye tarhana konur ve su ile birlikte karıştırarak ezilir.Çorba tenceresine yağ konup kızdırılır.Önce rendelenmiş domates salça ve kırmızı biber eklenip pişirilir. Ardından su eklenir ve su ile karıştırılmış tarhana ilave edilir  karıştırarak pişirilir. Karıştırmaya ara verilirse topaklanır.Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve 5 dk daha pişirilip ocak kapatılır tencerenin kapağı kapatılıp yarım saat demlenmeye bırakılır.AFİYET OLSUN

MAYONEZ YAPILIŞI

dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER                     
Mayonez Yapımı

2 yumurta sarısı
1 kahve kaşığı toz hardal
Bir buçuk su bardağı zeytinyağı
1 limon suyu

YAPILIŞI

Cam bir kaseye yumurta sarıları konur zeytin yağı damla damla ilave edip  karıştırılır.Sonra zeytin yağı miktarı artırılır. Zeytin yağı iplik gibi akıtılarak karıştırılır. Ara sıra limon suyu damlatılır.Zeytin yağı bitince tuz hardal ve limon suyu ilave edilir.

RUS SALATASI

dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER

4 haşlanmış patates
 2 haşlanmış havuç
Yarım bardaķ  haşlanmış bezelye
10 kornişon küçük salatalık turşusu
1 limon suyu
Zeytinyağı
Yarım su bardağı süzme yoğurt
Yarım su bardağı mayonez

YAPILIŞI

       Haşlanmış  patates  ve havuç ince doğranır .İnce doğranmış  kornişon ve haşlanmış ya da konserve bezelyeler eklenir.Tuzlanıp yağlanıp limon suyu  dökülür. Mayonez ile yoğurt iyice karıştırılır ve salataya eklenerek yedirilir.Sadece mayonez de kullanabilirsiniz. Fakat ben daha sağlıklı olması açısından süzme yoğurt ve zeytinyağı ile limon da kullandım.Mayonezi kendiniz yapmak isterseniz. Bloğumdaki  mayonez yapımına bakabilirsiniz.Blog adresim yukarıda

MAMZANA

                                                    dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER:

  5 patlıcan
  2 domates
 3 sivri biber
 yarım demet maydaoz
 500 gr. yoğurt
 2 diş sarımsak
 2 kaşık zeytin yağı
 Pul biber ve tuz

 Yapılışı:

Patlıcanlar ocakta közlenir.Kabukları bıçak yardımıyla soyulup ince doğranır.Domates, biber ve maydanoz ince doğranıp patlıcanlara ilave edilir.Tuzlanır .Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp kırmızı bibrli yağ gezdirilir.Afiyet olsun.