Malzemeler :
|
Etimek Tatlısı |
- 1 paket tuzsuz Etimek
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Hindistan cevizi
Krema için:
- 6 çorba kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Yapılışı :
- 2 su bardağı şeker ile 2 su bardağı suyu kaynatın. Bir tatlı kaşığı limon suyu ekleyin ve ateşi kapatın.
- Etimekleri cam bir kaba dizin .Hazırlamış olduğunuz şurubu üzerine dökün.
- Tereyağı ile unu kavurun. 1 su bardağı şeker ve 1 litre sütü ekleyip karıştırarak kremayı pişirin. Ateşten almadan önce vanilya ekleyin.Mikserle çırpın ve etimeklerin üzerine dökün.
- Buzdolabında soğumaya bırakın.
- 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3 dk.çırpın. Buzdolabından çıkardığınız soğumuş etimeklerin üzerini krem şanti ile bir güzel kaplayın.
- Etimeklerin en üstünü hindistan cevizi ile süsleyin.