Ispanak sevmeyenlere alternatif yiyecek pazı.Tadı daha bir değişik ve daha bir hafif bir o kadar da faydalı bol vitamin , mineral ve kalsiyum deposu.Hatta dünyanın en sağlıklı yiyecekleri arasında bulunuyor.Diyabet riski olanlara öneriliyor.Knser önleyicidir.Özellikle kolon kanseri..Lutein ve antioksidan bakımından zengindir .Bu da göz sağlığı için çok
önemlidir. Gözleri kuvvetlendirir.Demir bakımından zengindir ve
kansızlığa ve dolaşım sistemine faydalıdır.Deri ile ilgili basur yanı
v.s. de haşlaması yapılıp üzerine konur.İdrar yollarında yanma
şikayetini azaltıp idrar söktürür.Beyin ve sinir sistemini
güçlendirir.Hamile olanlar yerse doğacak çocukta omurga çıkıklığı
riskini azaltır.Balla karıştırıp saç çıkmayan yere sürülürse kelliğe iyi
gelir.Öksürük ve kabızlığa iyi gelir.İştah açar.Bunca faydası olan pazıyı sofralarımızdan eksik etmemekte fayda var diyorum ve tarifime geçiyorum.
Malzemeler :
1 demet pazı1 kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pirinç
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 kase yoğurt
tuz , karabiber
Yapılışı :
- Tencereye yağ dökülüp ısıt.
- İnce doğranmış soğanları ve sarımsağı ekle ve karıştır.
- Ardından iyice yıkayıp doğranmış pazıları ekleyip kavur.
- Salçaları ekle birkaç dakika karıştırarak pişir.
- Tuzunu , karabiberini ekle.
- 1 kahve fincanı su ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı 10 _15 dk. pişir.
- Ocağın altını kapatıp 15 dk. dinlendir.
- Servis tabağı na alıp üzerine çırpılmış yoğurt gezdir.
- Yoğurtun üzerine karabiber serp.