Malzemeler :
- 500 gr. kıyma
- 1 kuru soğan
- 2 dilim bayat ekmek
- Bir tutam maydanoz
- 3 yumurta
- 1 havuç
- 1 fincan bezelye
Yapılışı :
- Geniş bir kaseye kıyma , rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, ıslatılmış bayat ekmek dilimi, bir yumurta, kimyon , karabiber, tuz. Et yağsızsa 1 yemek kaşığı tereyağı konup iyice yoğrulur.
- Tezgaha alıp kare şeklinde açılır.
- Ortasına haşlanmış havuç , bezelye ve iki yumurta konup hamur yuvarlanarak kapatılır.
- Ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
- Fırında kızarana dek pişirilir.
- Soslu seviyorsanız 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı zeytinyağını sıcak su ile karıştırıp üzerine dökerek fırında bir 5 dakika daha pişirin.