27 Şubat 2015 Cuma

Dalyan Köfte

Malzemeler : 

  • 500 gr. kıyma 
  • 1 kuru soğan 
  • 2 dilim bayat ekmek 
  • Bir tutam maydanoz 
  • 3 yumurta 
  • 1 havuç
  • 1 fincan bezelye

Yapılışı : 

  1. Geniş bir kaseye kıyma , rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, ıslatılmış bayat ekmek dilimi, bir yumurta, kimyon , karabiber, tuz. Et yağsızsa 1 yemek kaşığı tereyağı konup iyice yoğrulur.
  2. Tezgaha alıp kare şeklinde açılır.
  3. Ortasına haşlanmış havuç , bezelye ve iki yumurta konup hamur yuvarlanarak kapatılır.
  4. Ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
  5. Fırında kızarana dek pişirilir. 
  6. Soslu seviyorsanız 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı zeytinyağını sıcak su ile karıştırıp üzerine dökerek fırında bir 5 dakika daha pişirin.