18 Aralık 2014 Perşembe

ELMALI KURABİYE videolu anlatım


 Bugün elmalı kurabiye yapmaya karar verdim. Çocuklar bu kurabiyeye bayılıyorlar.Ertesi güne kalmıyor.Aslında bir gün bekleyince tadı daha bir güzel oluyor.Size tavsiyem bolca yapın .Ertesi güne de kalsın .Elmalar pişirilince hoş bir tat alıyor.Bu kurabiyeyi bal kabağı ile de yapabilirsiniz.Bal kabağı tatlısını sevmeyenler kurabiyesini bir çırpıcıda yiyecektir.Tarifi aşağıdaki gibi;

Malzemeler 

. 3 su bardağı un
. 1 paket margarin ya da 1 su bardağı  zeytinyağı 
. 1 çorba kaşığı yoğurt 
.  1 kahve fincanı pudra şeker
dinamik123.blogspot.com
.1 paket kabartma tozu 
. 1 paket vanilya 
. 1 limon kabuğu rendesi 

İç harcı için :

3 ekşi elma 
1 çay bardağı şeker 
1  tatlı kaşığı tarçın 
Yarım kase dövülmüş ceviz ve ya fındık 

Yapılışı : 

1. ELmaları soyup rendeleyin.Şeker koyup karıştırarak kısık ateşte pişirin .Soğumaya bırakın.Sonra dövülmüş fındık, tarçın katın.
2. Unu geniş bir kabın içine eleyin.Ortasına yağ, yoğurt, pudra şekeri , limon kabuğu rendesi, kabartma tozu konup yoğurun.
3. 15 parçaya ayrılıp yuvarlayın.Teker teker açılıp içine hazırlamış olduğunuz karışımı koyun.Sarıp ay şekli verin kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
4. 180 derecelik fırında pembe renkte pişirin.
5.Üzerine vanilyalı pudra şekeri eleyin.
Akşamdan yaparsanız ertesi güne kadar bekletilirse daha lezzetli olur.
AFİYET olsun.
Yeni tariflerle buluşmak üzere hoşçakalın.