Malzemeler :
|
Pilavlı Saltanat Kebabı |
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı et suyu
- 200 gr. kıyma
- 200 gr tereyağı
- 50 gr. rendelenmiş gravyer peyniti
- 2 çorba kaşığı salça
- 1 dilim bayat ekmek
- 1 kuru soğan
- yarım demet maydanoz
- 2 yumurta sarısı
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz
- karabiber
- un
Yapılışı :
- Kıyma, tuz , karabiber, süt ile ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek, rendelenmiş peynir, ince doğranmış maydanoz, iki yumurta sarısı katılıp iyice karıştırın. İyice yoğurup küçük yuvarlak köfteler yapın.
- Tencereye tereyağı ile 4 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Yağ kızınca una bulanmış köfteleri nar gibi kızartın.
- Salça yarım bardak su ile ezilip tencerede ısıtılır.İçerisine köfteler atılıp kısık ateşte bir müddet pişirin.
- Pilav tenceresinde ince doğranmış soğanı iyice kavurun.İyice yıkanmış pirinci ekleyip biraz daha kavurun . Tuz ve karabiberi ekleyip et suyu ilavesi ile pişirin.
- Pilav demkendikten sonra kalıba yerleştirin ve servis tabağına ters çevirerek boşaltın.
- Pilavın üzerine ve çevresine köfteleri yerleştirin.