Değişik bir tat , değişik bir lezzet arayanlara oruk kebabını tavsiye ederim.
1 çay bardağı ince bulgur
1 küçük soğan
kimyon
kırmızı biber
karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 küçük yumurta
Kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.
MALZEMELER :
500 gr. kıyma yağlı olmalı1 çay bardağı ince bulgur
1 küçük soğan
kimyon
kırmızı biber
karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 küçük yumurta
YAPILIŞI :
Tüm malzemeler iyice yoğrulur.Arasıra su serpilir.Uzun köfteler yapılır.Yağlanmış şişlere geçirilir.Burada püf nokta etin yeterince yağlı olmasıdır .Eğer yağ az olursa köfte kuru olur.Pişme esnasında tüm yağını ve suyunu salacak ve fazla yağı akacaktır Diğer bir püf nokta ise yine kuru olmaması için çevire çevire pişirmektir.Kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.