6 Ekim 2014 Pazartesi

KUZU PİRZOLA



        MALZEMELER

  • Bir adet büyük soğan
  • Yedi sekiz tane kuzu pirzola (iyice dövülüp inceltilmiş)
  • Zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Arzuya göre kekik

        YAPILIŞI
Soğan ince rende ile rendelenir .Pirzolalar kapaklı borcama güzelce sıralanıp üzerleri rendelenmiş soğanla kaplanır ve kapağı kapatılıp buz dolabında en az 5 saat ya da bir gece bekletilir.Sonra fazla soğanlar temizlenip hepsi tek tek tuzlanıp karabiber ile ovulur.ve ızgara yapışmaması için yağlanır ve ızgara bir müddet ısıtılır.Pirzolalar tek tek ızgaraya dizilir, çevirerek kızartılır.Kızartılırken kurumaması için fırça yardımıyla üzerleri yağlanır ve üzerlerine kekik serpiştirilir, iyice kızarttıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Eğer ızgarayı fırın da yapıyorsañız ızgaranın altına içi su dolu tepsi yerleştirirseniz hem fırınınız kirlenmez, temizlemesi daha kolay olur,  hem de et kurumaz akan yağlar duman çıkartmamış ve yanmamış olur eviniz de duman olmaz.Kolay gelsin