21 Nisan 2015 Salı

Balık Çorbası

    Yediğimiz balıkların başlarını ve kılçıklarını atmayıp bir güzel yıkayıp soğan defne ve sarımsak ile birlikte iyice haşlayarak balık suyu elde edebiliriz.Bu su ile de mis gibi balık çorbası yapabilirsiniz.Damak tadınıza göre malzemeler ekleyip istediğiniz tatda çorbalar  elde edebilirsiniz.Aşağıda benim balık çorba tarifim var .

Malzemeler :                  
Balık Çorbası 

  • 2 soğan 
  • 1 havuç 
  • 8 bardak balık suyu
  • 6 dal maydanoz 
  • 1çay kaşığı karabiber 
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Yarım su bardağı pirinç 
  • 1 limon suyu 
  • 1 yumurta sarısı 
  • defne yaprağı 
  • tuz , kırmızı biber 

Yapılışı : 

  1. Havuç ve sarımsak ince doğrayın yağda kavurun. İnce doğranmış maydanoz ve unu ekleyin biraz daha kavurun.
  2. Balık suyunu ve pirinçleri ekleyin. iyice pişirin. 
  3. Yemekten 10 dk önce yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiyeyi ekleyin.Tuz ekip kırmızı biberli yağ gezdirin. 

Balık Suyunun Çıkarılması:

2 adet büyük boy balık veya 4 büyük balık kafası iyice yıkayıp temizledikten sonra sıcak su ile ateşe konur.Kaynayınca köpüğü alınır.Soğanlar dörde bölünüp eklenir.Tane karabiber , maydanoz sapları , defne yaprağı ilave edip iyice kaynatılır.Çorbada kullanılır.