18 Kasım 2014 Salı

Afyon un MUHTEŞEM EKMEK KADAYIF tatlısı,ekmeğinin yapımı

dinamik123.blogspot.com




Ben size ekmek kadayıfın tüm yapılış aşamasını anlatıyorum. Dilerseniz Ekmeğini Hazır
alabilirsiniz.Hazır ekmek alırsanız şerbeti 6 bardak şeker 6.5 bardak su ile yapınız. Yarım limon kullanınız.Limon yerine limon tuzu da kullanabilirsiniz.

MALZEMELER:



  . 100gr süt
  . 1 tatlı kaşığı kuru maya
  . 30 gr tereyağı
  . 1 yemek kaşığı pudra şeker( tepeleme)
  . 1.5 su bardağı un yaklaşık 230 gr.
  . 1 yumurta sarısı (çift sarılı yumurta)
  .  yarım çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

 Ilık sütün yarısını ılıtıp bir bardakta maya ve pudra şkeri ile karıştırıştırılıp sıcak bir kenarda
  .kabarıncaya kadar bekletilir.Unun yarısını ekleyip yoğurun ve bir kenarda üstü kapalı olarak mayalanmaya bırakın.Hamur mayalanınca diğer melzemelerle birlikte havalandırarak yoğurun
Yuvarlak kek kalıbını yağlayıp unlayın hamuru kalıba güzelce yayın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirin.Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp bir gün bekletin.

 ŞERBETİ :

     6 bardak  suyu kadayıfın üstüne dök.Kadayıf suyu çekmelidir.Fazla suyu süz ,kağıt havluyu
üzerine bastırarak alabilirsiniz.4 su bardağı su ile aynı ölçüde şekeri ocakta bir tatlı kaşığı limon
suyu ile iyice kaynatın. Koyu bir şurup elde edince( orta ateşte yarım saat) Sonra şerbeti de kadayıfın üstüne dök.Ocağın altını orta ateşe geirkadayıf tepsisini ateşin üzerinde çevire çevire işir.Kadayıfın üzerinde baloncuklar gözükecek.yYaklaşık yarım saat sonra Kadayıf üstüne baloncuklar atınca altını kapat. Soğumaya bırak Güzelce dilimleyip tabağa al.Üzerine kaymak koyarak servis edin. AFİYET OLSUN.