Çorbalar,TATLILAR,SOĞUK İÇECEKLER, MEZELER,YÖRESEL LEZZETLER,BÖREKLER,PASTALAR ,faydalı bilgiler
7 Kasım 2014 Cuma
TUZLU KURU PASTA
dinamik123.blogspot.com
MALZEMELER
4 su bardağı un
250 gr margarin
4 kaşık yoğurt
2 yumurta
Susam çörekotu tuz
1 yemek kaşığı sirke
YAPILIŞI
Un elenir.Ortasına yağ yoğurt , tuz , bir yumurta konup yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.Yuvarlanıp ince çubuklar yapılır.Birbirine dolanıp tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.180 derecede yaklaşık 40dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder