10 Kasım 2014 Pazartesi

EKŞİLİ PIRASA

dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER:

1 kg pırasa
2 soğan
3 diş sarımsak
1/2 bardak zeytinyağı
Yarım demet maydanoz ve dereotu
1 kaşık salça
1 limon, tuz , karabiber

YAPILIŞI:

Pırasa ayıklanıp 2 parmak genişliğinde doğranır.Yıkanır.Yarım bardak su ile haşlanır. Yarım halka halinde doğranmış soğanlar küçük doranmış sarımsaklarla zeytinyağda iyice kavrulur.Salça, tuz, kıyılmış maydanoz ve dereotu konur.Haşlanmış pırasaların üzerine bu karışım yayılır bir bardak su ilavesiyle pişirilir.Ateşten almadan limon suyu gezdirerek dökülür.

KARNIYARIK ( PATLICAN)

dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER:

7 Küçük patlıcan      
Karnıyarık
250 gr. kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
1 domates
2 sivri biber
yarım demet maydanoz
3 kaşık yağ
tuz ve karabiber

YAPILŞI:

 Patlıcanlar sap kısmı kesilerek alaca soyulur ve tuzlu suda yarım saat bekletilir.Yıkanıp iyice kurulanırlar.Yağda kızartılır.Boydan boya kesilip pilav tenceresine dizilirler.Soğan ince doğranıp biber , sarımsak ve kıyma ile yağ beraber kavrulur.Soyulmuş domates katılıp biraz çevrilir.Tuz ,karabiber, kıyılmış maydanoz eklenir.Arzu edilirse salça da eklenebilir.Patlıcanların içi doldurulur.Dilerseniz üzerine domates dilimleri yerleştirirsiniz.
 Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.



İMAM BAYILDI



dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER

7 patlıcan
4 soğan
7 dş sarımsak
1 demet maydanoz
1 dal nane
2 domates
2 sivri biber
1 su bardağı zeytinyağı
tuz karabiber

YAPILIŞI:

Patlıcanların sap kısmı kesilip alaca soyulur.Tuzlu suda yarım saat beklenir.Yıkayıp kağıt havlu ile iyice kurulanır.Kabak la da yapılabilir.Kabakların uç kısımları kesilip kazınır.Önceden ısıtılmış zeytin yağda kızartılır.Üzeleri boydan boya yarılır.Pilav tenceresine tek tek dizilir.Soğanlar yarım halka şeklinde doğranır.Ayrı tavada zeytinyağda kavrulur.Biber, sarımsak eklenip iyice pişirilir.Doğranmış domates konup karıştırılır.Ateşin altı kapatılır.Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber eklenir.Patlıcanların içine doldurulur.Az su ilavesi ile pişirilir.

EK BİLGİ: Patlıcan pankreas, karaciğer,ve böbrekleri kuvvetlendirir.

İŞKEMBE ÇORBASI

dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER:

1kg. işkembe
2 çorba kaşığı yağ
2 çorba kaşığı un
3 diş sarımsak
1 kahve fincanı sirke
1 çay kaşığı kırmızı biber
tuz, bir tutam karabiber

YAPILIŞI:

    İşkembe iyice yıkanır.İşkembe alırken bembeyaz olanlardan almayın .İşkembenin temiz gözükmesi için çamaşır suyuna yatırıldığını gösterir.Aynı kural kültür mantarında da geçerlidir. Albenisi yüksek olan ürünler bembeyaz işkembe , yada mantar sağlığımızı tehlikeye atar.İşkembeler tuzlanır.İç içe geçirilir.Birkaç saat böyle bırakılır.Bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır.7 bardak su ile iyice haşlanır.Soğuduktan sonra ince ince kıyılır.
   Yağ ile un hafif kavrulur.Kıyılmış işkembe konup bir iki karıştırılır Haşlama suyu konup kayınca altı ocağın altı kısılır.5-10 dk. daha kısık ateşte pişirilir.Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.Sofrada sarımsaklı sirke ilave edilir.


Fotoğraf: ÇİÇEKLERİN RENKLİ DANSI

Fotoğraf: ÇİÇEKLERİN RENKLİ DANSI: manzara12.blogspot.com