26 Şubat 2015 Perşembe

Pirinçli Hardal Otu Tarifi

Hardal otu iştah açar.Bronşitiniz varsa yemenizi tavsiye ederim.Ayrıca ronatizmaya da iyi geldiği söylenmektedir.İşte size güzel bur bir hardal otu yemeği tarifi.
  Ayrıca sakatasını da yapabilirsiniz.Nasıl mı?Önce otunuzu haşlayın ardından tabağa alıp sarımsaklı zeytinyağı ve limon suyunu üzerine gezdirin. Bu kadar kolay.

Malzemeler :            
Hardal Otu

  • 1 demet hardal otu
  • 2 kuru soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 yemek kaşığı pirinç 
  • 1 fincan zeytinyağı 
  • tuz ve karabiber 

Yapılışı : 

  1. Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayıp yağda soteleyin.
  2. Üzerine yıkayıp ince kıyılmış hardal otunu koyup en üste pirinç ve tuz ile karabiberi ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kendi buharında pişirin. 
  3. Tabağa alıp üzerine yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirebilirdiniz.