Firik buğday sararmaya yakın yeşil iken biçilip yakılır.Bu nedenle güzel isli bir tadı vardır.Yakılınca yeşil olduğu için yanmaz bir nevi tütsülenir.Sonra kabukları soyulup firik olur.
Malzemeler :
Firik Pilavı |
- 1 su bardağı firik bulguru
- 1/2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 kuru soğan
- 1 büyük domates
- 1/2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı su veya et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- tuz
- karabiber
Yapılışı :
Tencereye yağı koyun ve eritin .ince doğranmış soğanı ilave edip karıştırın. iyice pişirin.
Domatesin çekirdeğini çıkarıp kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve soğana ekleyin.Salçayı ekleyerek karıştırın.
Bulgurları ve nohutu ilave ederek karıştırarak pişirin.
Son aşamada suyunu yavaşça ekleyip tuz ve karabiberi serpin ve kapağı kapalı kısık ateşte pişirin.Ateşin altını kapatıp birkaç dakika demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp sıcak servis edin.