dinamik123.blogspot.com
MALZEMELER:
# 1 kg süzme yoğurt
# 1kg domates
# 1kg kırmızı biber
# 1kg soğan
# yarım demet tarhana otu pazarda bulabilirsiniz.
# tuz
# aldığı kadar un
Bunların dışında taze nane ,maydanoz ve taze fesleğen de katabilirsiniz.
YAPILIŞI:
Yoğurt ve un hariç hepsini ince doğra yada robotta çek.Kaynat.Soğuyunca un ve yoğurdu ekle ve iyice yoğur.Kaynatmadan hepsini çiğden karıştırarak da yapabilirsiniz. Tercih size kalmış. Emaye ,cam yada çelik bir kaba alınır üzeri örtülür.Her gün yoğrulur.Sulanırsa un konur.Bir hafta bekletilir.Sonra temiz bir örtü üzerine kaşık kaşık dökülür.Alt üst yapılır biraz kuruyunca parçalar daha küçültülür.En son robottan geçirilip iyice kurutulur.Bez torbaya konup saklanır.
Tarhananın evde yapımı |
Ev Yapımı Tarhana
Yaklaşık bir hafta bu şekilde mayalama süresiolacak her gün kontrol etmeli kabardığında karıştırmalısınız.Eğer sulanırsa un eklemelisiniz.Bir hafta sonra temiz geniş bir bezin üzerine kaşık kaşık dökülmeli ve kurumaya bırakılmalı.Üzeri kuruduğunda ters düz edilmeli altı üste gelecek şekilde çevrilmeli.Kuruyunca elle ufalanır ve sonra robotta çekilir.Bez torbalara konup saklanır.