13 Şubat 2015 Cuma

İrmikli Şekerpare Tatlısı

 Malzemeler : 

  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 paket margarin  (oda sıcaklığında ) 
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 
  • 2 yumurta                
    Şekerpare 
  • 4 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Fındık içi  (üzerine )

Şerbeti için : 

  • 3 su bardağı toz şeker 
  • 3 su bardağı su 

Yapılışı : 

   Yumuşak margarini, pudra şekerini , irmiği, hindistan cevizini, yumurtayı , vanilya ve kabartma tozunu azar azar un ilave ederek karıştırın. Yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. 
    Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Üzerine bastırıp fındıkları üzerine batırın. 
     Önceden ısıtılmış fırında pembe renkte pişirin. 
      Sıcakken üzerine ılık şurubu gezdire gezdire dökün.
       Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın. 
        Şurubu çekmesini sağlayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder