2 Kasım 2014 Pazar

KIYMALI MAKARNA


dinamik123.blogspot.com

   Malzemeler:

   Bir paket makarna
   Bir çay bardağı zeytin yağı
   Bir yemek kaşığı tereyağı
    Bir yemek kaşığı dolusu salça
    100 gr çift kıyılmış kıyma
   3 diş sarmısak
   Bir tutam tuz ,kimyon ve karabiber

  Yapılışı:

   Geniş pilav tenceresine 3 su bardağı su konur ve kaynatılir.Küçük tavaya yağ konup kızdırılır.Önce kıyma konup iyice ezilerek karıştırılır.İyice pişirilir.Kıyma pişerken ezilmiş sarmısaklar eklenir.Sonra tuzu ,biberi ve kimyonu eklenip karıştırılır.Salça konup iyice karıştırarak pişirilir  ve ocağın altı kapatılır.Makarnalar kaynayan suya atılır ve yaklaşık 7_8 dk. pişirilir.Birbirine yapışmasın diye bir yemek kaşığı yağ eklenir.Birkaç dakika piştikten sonra tuz atılır.Kapağı açık olarak arada bir karıştırarak pişirilir.Suyunu dökmemeli çünkü bütün vitamin suyundadır.Makarna pişdikten sonra üzerine kıymalı sos dökülür.Afiyet olsun



Kıymalı makarna

GÜZEL BİR TOST NASIL YAPILIR?

                 dinamik123.blogspot.com



               Güzel bir tost yapmanın ilk adımı ekmeği doğru seçmektir.İnce dilimli veya delikli ekmeklerle yapılan tostlarda malzemeler dışarı çıkar,ağzınızın tadı kaçırır.Sütlü beyaz ekmek ya da kepekli ekmekler tost için idealdir.Ekmek dilimi normal kalınlıkta olursa malzeme üste çıkmaz, böylece ekmeğin tüm lezzetini damağınızda hissedersiniz
              Tost makinenizi önceden ısıtmanızı önerilir,tost yaparken makinenin üstüne bastırıp tostu yapıştırmayın, bu işlem tostunuzun kuru olmasına neden olur.
              Domatesli Ayvalık tostu yaparken domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarırsanız yaptığınız tostlar daha lezzetli olacaktır.Domatesi son aşamaya doğru yani makineden çıkarmadan bir 5 dakika önce koymalısınız.Domates fazla pişmemeli diri kalmalı.
 Peynir yumuşak ve erimesi kolay olanlarını tercih edin ki tostunuz daha lezzetli olsun.
  Tost makinenizin alt ve üst pişirme ızgaralarını da hafifçe yağlamayı unutmayınız.



KOLAY AŞURE TARİFİ



Malzemeler:
1)      3 su bardağı buğday
2)      1/2 su bardağı pirinç
3)     1/2 su bardağı fasulye
4)      1/2 su bardağı nohut
5) 1 kahve fincanı kuru üzüm
6)6 tane kuru kayısı ve incir
7) 1 limon kabuğu rendesi
8) 1 kahve fincanı %100 gülsuyu
9) 1 paket vanilya
10) 1/2 kase fındık içi 
11) Bir miktar kavrulmuş susam 
12) 5 su bardağı toz şeker
13) 1/2 nar tanesi
14) Üzeri için tarçın



 1)Akşamdan buğday, fasulye, nohut, ayıklanıp yıkanır , ıslatılır.
 2)Buğday, pirinç, limon kabuğu rendesi, nohut ve fasulye düdüklü tencereye konup  bir karış üstüne kadar su ilave edilir.Kapağı kapatılıp kaynamaya başlayınca düdüğü indirilir ve kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirilir.
 3)Şeker eklenir.Şeker eklemeden önce nohut ve buğday tanelerinin yumuşayıp yumuşamadığı kontrol edilir.Eğer taneler tam pişmeden şeker ilave edilirse pişme süreniz uzayacaktır.
 4)Yıkanmış kuru üzüm eklenir.Bir müddet daha kaynatılır.Ateşten alınmadan 5_10 dakika evvel küçük doğranmış incir , kayısı, gül suyu ve vanilya konur.
 5)Kaselere boşaltılıp  tarçın , kavrulmuş susam ,fındık ile süslenir.
 6)Üzerine nar eklenir.
Aşure