dinamik123.blogspot.com
Malzemeler:
Bir paket makarnaBir çay bardağı zeytin yağı
Bir yemek kaşığı tereyağı
Bir yemek kaşığı dolusu salça
100 gr çift kıyılmış kıyma
3 diş sarmısak
Bir tutam tuz ,kimyon ve karabiber
Yapılışı:
Geniş pilav tenceresine 3 su bardağı su konur ve kaynatılir.Küçük tavaya yağ konup kızdırılır.Önce kıyma konup iyice ezilerek karıştırılır.İyice pişirilir.Kıyma pişerken ezilmiş sarmısaklar eklenir.Sonra tuzu ,biberi ve kimyonu eklenip karıştırılır.Salça konup iyice karıştırarak pişirilir ve ocağın altı kapatılır.Makarnalar kaynayan suya atılır ve yaklaşık 7_8 dk. pişirilir.Birbirine yapışmasın diye bir yemek kaşığı yağ eklenir.Birkaç dakika piştikten sonra tuz atılır.Kapağı açık olarak arada bir karıştırarak pişirilir.Suyunu dökmemeli çünkü bütün vitamin suyundadır.Makarna pişdikten sonra üzerine kıymalı sos dökülür.Afiyet olsunKıymalı makarna