MALZEMELER:
Yarım kilo çift çekilmiş kıyma
Bir küçük baş soğan
Bir avuç ince doğranmış maydanoz
Bir çay kaşığı kimyon
Bir çay kaşığı tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Bir dilim bayat ekmek
YAPILIŞI:
Malzemeler iyice yoğrulur.Fırının yada ızgaranın teli yağlanır.Izgara
açılır.Izgaranın altına içi su dolu tepsi konur.Köfteler Izgaraya dizilir ve çevire çevire pişirilir.Köfteler pişerken yağı tepsinin içindeki suya akacaktır ve evimiz duman olmayacaktır.Ayrıca tepsideki su sayesinde köftelerimiz kurumayacak yumuşacık olacaktır.AFİYET OLSUN.
Soslu köfte için 1 büyük domates rendelenir hafif yağlı kızgın tavada birkaç dakika pişirilir. İçine tuz kimyon ve karabiber serpilir.Köftelerin üzerine gezdirilir.