5 Kasım 2014 Çarşamba

ADANA ve URFA KEBABI

                                                    dinamik123.blogspot.com
MALZEMELER

1 kg yağlı çift çekilmiş kıyma
tuz karabiber kırmızıbiber

YAPILIŞI
Kıymayı iyice yoğur çiğ köfte yoğurur gibi yaklaşık yarım saat .Kıyma az yağlı olursa ya da iyice yoğrulmazsa şişe takıldığında düşecektir.İyice yoğrulmuş kıyma tuz ve karabiber de ilave ederek biraz daha yoğrulur ve düzgünce şişe geçirilir.Fırının ızgara telleri yağlanır ve fırın açılır.Adana ya daha fazla kırmızı biber konmalıdır.Isınmış tellerin üzerine şişler dizilir ve şişlerin altına içi su dolu tepsi yerleştirilir.Kebablar piştikçe yağı bu suya akacak ve eviniz duman olmayacaktır.Ayrıca kebabınızın kurumasını engellemiş olacaksınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder