31 Aralık 2014 Çarşamba

Etli Kuskus

dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER :                     

500 gr. kuskus makarna
1 kuru soğan
200gr. haşlanmış et
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz.
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI : 

 Küçük bir tavaya yağlar konup ısıtılır. İnce doğranmış soğanlar, ilave edilip rengi pembeye dönünceye kadar pişirilir.Soğanlar pişince önce kırmızı biber , sonrada salçası eklenip karıştırarak pişirilir. En son karabiber eklenir.Pilav tenceresine 1 litre su konur, kaynatılır. Kaynayan suya bir paket kuskus ve tuz eklenip 8dk. pişirilir. Hazırladığınız sosa haşlanmış etler didilir ve kuskusa ilave edilip bir güzel karıştırılır.