14 Mart 2015 Cumartesi

Çikolatalı Bavarez

Malzemeler : 

  • 4 yumurta 
    Çikolatalı Bavarez
  • 4 fincan toz şeker 
  • 2 , 5 su bardağı süt 
  • 2 paket krem şanti 
  • 6 yaprak jelatin 
  • 1 limon 
  • 125 gr. rendelenmiş çikolata 

Yapılışı : 

  1. Jelatini soğuk suda yumuşatın. 
  2. Süt ve bir tutam kimon kabuğunu kaynatın.
  3. Yumurtaların sarılarını toz şekerle bir kasede çırpın. 
  4. 1 su bardağı sıcak Süte çikolatayı katıp eritin ve çırptığınız yumurtaya azar azaryedirin.
  5. İçinde sıcak su bulunan tencereye kaseyi oturtun ve çırpmaya devam edin. 
  6. Jelatinin suyunu sıkıp içine ufalayın.Hızlı hızlı çırpın. 
  7. Krema iyice ısınınca kaynamadan önce ateşten alın. Soğumaya bırakın. 
  8. Krem şantiyi sütle 3 dakika çırpın ve kremaya yavaş yavaş yedirin. 
  9. Kalıbı ıslatıp karışımı içine boşaltın ve buzdolabında 5 saat bekletin. 
  10. Kalıbı ters çevirerek servis tabağına alıp servis yapın. Dilerseniz üzerine çikolata dilimleri yerleştirip değişik şekillerde süsleyin.