11 Şubat 2015 Çarşamba

Meyveli Kup

Malzemeler : 

  • 1 litre süt                                    
    Meyveli Kup
  • 1 paket krem şanti 
  • 1 adet muz
  • 2 adet kivi
  • 1 adet nar
  • 1 adet armut
  • 1 su bardağı şeker 
  • 2 çorba kaşığı un 
  • 1 çorba kaşığı nişasta 
  • 1 limon kabuğu 

Yapılışı : 

  1. Tencereye sütü ekleyip üzerine un , şeker , limon kabuğu,  nişasta ile yumurtayı ekleyip  çırparak pişirin.
  2. Bir su bardağı süt ile bir paket krem şantiyi 3 dakika çırpın. 
  3. Krem şantiyi soğuyan kremaya ekleyip karıştırın. 
  4. Meyveleri doğrayın.
  5. Nar ı ortadan ikiye ayırın.Yarısının suyunu çıkarın. Diğer yarısını ayıklayın.
  6. Altı kup kasesine nar suyunu paylaştırın.
  7. Armut un yarısını kuplara paylâştırın.
  8. Armutların üzerini kremayla ince bir tabaka örtün.
  9. Bir kiviyi kuplara eşit dağıtın.Üzerini krema ile kapatın.
  10. Muzun yarısını kuplara eşit dağıtın üzerine krema ekleyin
  11. Kupların üzerini artan meyvelerle ve nar taneleriyle süsleyin.