4 Ekim 2014 Cumartesi

KEKİKLİ KUZU BOYNU 7

   Öncelikle iyi bayramlar,
 Size ailecek bayılarak yediğimiz kuzu boynunu nasıl pişirdiğimi anlatacağım.Öncelikle büyük boy düdüklü tencereye boyunu koyup üstü örtünceye kadar  su döküyorum ve birkaç saat kan iyice akıncaya kadar bekletiyorum.Üç kez suyunu değiştiriyorum. Böylece iyice temizlemiş kanını akıtmış oluyoruz. Bu işlemi etin pişdikten sonra kokmaması için yapıyoruz.
  Sonra iyice haşlayıp düdüklüden çıkartıp hazırlamış olduğum sosu üzerine sürüyorum.Salçayı su ile iyice karıştırıp içine zeytinyağı karabiber ve bol kekik katarak sosu hazırlıyorum.fırına verip ısıyı üstten veriyorum Izgarasını yakıyorum üzeri nar gibi kızarınca alt üst ediyor altının da nar gibi kızartıyorum sonuç muhteşem oluyor ve hemen yumuluyoruz.Ne kadar çok  kızartırsanız okadar güzel oluyor Ayrica biraz kızarınca kurumasiın diye pişme esnasında üzerini tereyağıyla yağlıyorum.
En kısa sürede kuzu boynunun fotoğrafını tekrar yükleyeceğim.Meraklı oğlum cepten gereksiz fotoğrafları siliyorum diye cep telefonunda picasso da bulunan bloğuma ait tüm fotoğrafları da silmiş.
En kısa sürede eksik fotoğrafları tamamlayacağım.