13 Şubat 2015 Cuma

Havuçlu Sulu Köfte

Malzemeler : 


  • 250 gr. kıyma    
    Havuçlu Sulu Köfte

  • 2 havuç 
  • 2 çorba kaşığı pirinç 
  • 2 adet soğan 
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ 
  • 1 yumurta 
  • 1/2 limon suyu 
  • tuz, karabiber 
Yapılışı : 

  1. Kıymaya 1 soğan rendesi, kıyılmış maydanoz, tuz , karabiber, 1 yumurta akı ve dilerseniz kırmızı biber koyup yoğurun. 
  2. Yıkanmış pirinci ekleyin.Kırılmaması için pirinçler sonradan eklenir.Birax yoğurun ve avuç içinde fındıktan biraz büyük toplar yapın.
  3. Diğer soğanı ince doğrayıp yağda kavurun.
  4.  4 su bardağı su ekleyip kaynayınca köftelerle küçük doğranmış havuçlar atılıp kısık ateşte pişirin.
  5. Ateşi kapttıktan sonra çatalla çırpılmış 1 yumurta sarısı ile yarım limon suyu ekleyip karıştırın.

Kremalı Etimek Tatlısı

Hem görüntü olarak hem de tat açısından beğendiğim bir tatlıdır Etimek Tatlısı.Fakat şerbeti fazla sıcak dökülünce oldukça yumuşak , hamurumsu oluyor.
  Ben daha çok kıvamında daha az yumuşak olanı seviyorum.Bunun içinde şerbeti biraz karamelize etmekte fayda var.Şerbet koyulaşıncaya kadar pişirilirse çok daha iyi olacaktır.Fakat abartıp da şerbetin şekerlenmesine neden olmayın.

Malzemeler:                    
Etimek Tatlısı

  • 1 paket tuzsuz Etimek 
  • 1. 5 su bardağı şeker 
  • 2 su bardağı sıcak su 

Krema yapımı için:

  • 4 çorba kaşığı un 
  • 2 çorba kaşığı nişasta 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 litre süt 
  • 1 paket vanilya 

Yapılışı : 

  1. 1.5 bardak şeker yarım bardak su ile kaynatın.Hafif karamelize rengine dönünce ateşten alıp 1.5 bardak sıcak su koyup tekrar ateşe alıp kaynatarak kıvamında bir şurup elde edin.
  2. Etimekleri borcam tepsiye dizin.Hazırlamış olduğunuz şerbeti kaşık kaşık üzrrine gezdirerek dökün. 
  3. Etimekler şerbetini çekerken kremanızı hazırlayın.
  4. Tereyağı ile unu kavurun.Şeker ve sütünü ekleyip karıştırarak pişirin.Ateşten alnadan önce vanilyasını eleyin.5 dakika mikserle çırpın ve güzelce etimeklerin üzerine yayın.
  5. Buzdolabında soğumaya bırakın. Bir gece veya 5_6 saat bekletin. 
  6. Üzerini fındık veya fıstıkla süsleyin.Dilimleyerek servis yapın.  

Kalpli Pasta , Sevgililer Günü Pastası

Malzemeler : 

  • 3 oda sıcaklığında yumurta  
    Kalpli Pasta ,Sevgililer Günü Pastası 
  • 3 kahve fincanı toz şeker 
  • 4 kahve fincanı un 
  • 1 kahve fincanı süt
  • limon kabuğu rendesi 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket Kalp şeklinde beyaz şeker

Krema için :                
Kalpli K

  • 1 yumurta 
  • 3 çorba kaşığı toz şeker 
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta 
  • 2 su bardağı süt 

Yapılışı : 

Kalpli Pasta 
  1. Kare bir kalıp yada bor cam yağlanıp unlanır. ( Kalp şeklinde kalıbınız yoksa)
  2. Yumurtalar şeker ile iyice çırpılır. 
  3. Kabartma tozu eklenmiş un elenir , çırpmadan karıştırılır.
  4. 1 kahve fincanı süt konur.1 , 2 defa daha karıştırdıktan sonra kalıba dökülür. 
  5. Orta ısılı fırında 30 dakika pişirilir.
  6. Pandispanya soğuyunca sivri ucu aşağıya gelecek şekilde çevrilir.
  7. Yukarıda kalan köşe bıçak ile kalp şekli verilerek kesilir.

Kremanın Yapılışı : 

Bir tencerede krema malzemeleri iyice karıştırılır ve ocağa konur.Karıştırarak pişirilir. 
   Kıvama gelince mikserle çırpılır ve soğutulur.
    Soğuduktan sonra 1 paket krem şanti 1 su bardağından biraz az soğuk süt ile 3 dk.çırpılarak hazırlanır ve kremayla karıştırılır.
    Bu karışım kekin arasına ve üzerine spatula yardımıyla güzelce yayılır.
    Pastanın kenarları kalpli şekerlerle süslenir.
     Pastanın üzerine vişneli jöle ile veya çilek reçeli ile kırmızı bir kalp yapılır.

İrmikli Şekerpare Tatlısı

 Malzemeler : 

  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 paket margarin  (oda sıcaklığında ) 
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 
  • 2 yumurta                
    Şekerpare 
  • 4 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Fındık içi  (üzerine )

Şerbeti için : 

  • 3 su bardağı toz şeker 
  • 3 su bardağı su 

Yapılışı : 

   Yumuşak margarini, pudra şekerini , irmiği, hindistan cevizini, yumurtayı , vanilya ve kabartma tozunu azar azar un ilave ederek karıştırın. Yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. 
    Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Üzerine bastırıp fındıkları üzerine batırın. 
     Önceden ısıtılmış fırında pembe renkte pişirin. 
      Sıcakken üzerine ılık şurubu gezdire gezdire dökün.
       Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın. 
        Şurubu çekmesini sağlayın.