4 Şubat 2015 Çarşamba

Mercimekli Firik Pilavı



Malzemeler :                          
Firik Pilavı

  • 1 su bardağı firik bulguru 
  • 1/2 su bardağı yemeklik bulgur
  • 2 yemek kaşığı yeşil mercimek 
  • 3 su bardağı su ya da et suyu 
  • 1 küçük soğan 
  • tuz
  • kırmızı biber 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • bir tutam maydanoz 
  • bir tutam taze nane

Yapılışı : 

  Pilav tenceresine Tereyağını koyup eritin.Yağ kızınca ince kıyılmış soğanları ekleyin ve iyice pişirin. 
   Bulgurları ilave edin kavurun. Önceden hafif haşlanmış ya da suda bekletilmiş yeşil mercimek katın birkaç kez karıştırarak kavurun.
    Son olarak suyunu döküp tuz ve kırmızı biber serpin. Kapağını kapatın. Kaynayınca ocağı kısıp pişirin.
   Pilav pişince altını kapatın. İnce kıyılmış maydanoz ve naneyi ilave ederek karıştırın ve kapağını kapatın. 20 dk dinlenmeye bırakın.
Firik Pilavı Yapılışı 

Sebzeli Sardalya Tarifi

    Özellikle çocuklar ve hamileler için besleyici bol vitamin, mineral deposu kansızlığa iyi gelen sebzeli sardalya tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Malzeme Listesi :        
Sebzeli Sardalya 

  • 1 adet kuru soğan 
  • 1  adet kırmızı biber 
  • 1 adet domates 
  • 1 adet patlıcan 
  • 1 adet kabak
  • 1 çay kaşığı tuz                    
    Fırında sebze 
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı 
  • 1/2 kg iri sardalya 
  • 1 adet patates 

Yapılışı : 

  1. Kabağı ve patlıcanı halka doğrayın.
  2. Domates , soğan  ve kırmızı biberi yarım halka doğrayın.
  3. Doğranmış sebzeleri borcam tepsinin içerisine alıp tuz , biberiye, zeytinyağı ilave edin. 
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında sebzeleri pişirin. 
  5. Sardalyaları iyice yıkayıp temizledikten sonra karabiber ve limon suyu ile ovduktan sonra ızgarada hafif pişirin. Ardından fırına verip iyice pişirin. 
  6. Pişen sebzeleri servis tabağına alın üzerine sardalyaları dizip hafif zeytinyağı gezdirin.