1 Şubat 2015 Pazar

Kısır Yapılışı


Malzemeler : 

  • 2 su bardağı ince bulgur 
  • 3 taze soğan 
  • bir tutam maydanoz 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı 
  •  1 çarliston biber 

Yapılışı : 

     İnce bulguru kapaklı bir kaba boşaltıp üzerine 1 çay bardağı sıcak  su döküp karıştırın.Kapağını örtüp beklemeye alın.
    Bulgur kabarınca üzerine ince doğranmış maydanoz ve taze soğan ile tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştır ve iyice yoğur. Servis tabağına alıp marulla ikram et.
    Afiyet olsun.
    Kısırı kırmızı biber ile de yapabilirsiniz. Fakat, isot ile daha güzel olacaktır. Dilerseniz içerisine domates doğrayabilirsiniz. Fakat domates kısırı sulandıracaktır.Bu nedenle size tavsiyem domatesin çekirdeğini çıkarıp et kısmını doğrayarak kısıra eklerseniz bu sorunu çözmüş olursunuz.