17 Şubat 2015 Salı

Mahlepli Kek



Malzemeler :                                        
Mahlepli Kek

  • 3 yumurta ( oda sıcaklığında ) 
  • 1.5 su bardağı toz şeker 
  •  Yarım su bardağı sıvı yağ 
  • Yarım su bardağı süt
  •  Yarım su bardağı nişasta 
  • 2 su bardağı un 
  • 1 yemek kaşığı mahlep 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu 

Yapımı : 

  Yumurtayı şeker ile birlikte iyice çırpın.Yaklaşık 10 dakika. Sıvı yağı ekleyin çırpmaya devam edin. Süt ekleyin . 
   Mikseri bırakıp kaşığı elinize alarak mahlep ve nişastayı yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Arkasından  unu eleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. 
  Yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dk pişirin.

Yayla Çorbası

Malzemeler : 

  • Yarım bardak pirinç      
    Yayla Çorbası 
  • 5 bardak et suyu 
  • 1 çorba kaşığı un 
  • 1 yumurta 
  • 2 su bardağı yoğurt 
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı kuru nane 
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber veya kaşık ucuyla salça
  • tuz

Yapılışı : 

  1. Pirinci yıkayıp et suyu ilavesiyle iyice pişirin. 
  2. Bir kasede yoğurt, un  ve yumurtayı çırpın. Et suyu ile sulandırın.
  3. Kaynamakta olan pirince azar azar karıştırarak ekleyin ve ateşi kısın.
  4. Tabağa alıp üzerine kuru nane serpin. Kırmızı biberli yağ gezdirin.