2 Kasım 2014 Pazar

KOLAY AŞURE TARİFİ



Malzemeler:
1)      3 su bardağı buğday
2)      1/2 su bardağı pirinç
3)     1/2 su bardağı fasulye
4)      1/2 su bardağı nohut
5) 1 kahve fincanı kuru üzüm
6)6 tane kuru kayısı ve incir
7) 1 limon kabuğu rendesi
8) 1 kahve fincanı %100 gülsuyu
9) 1 paket vanilya
10) 1/2 kase fındık içi 
11) Bir miktar kavrulmuş susam 
12) 5 su bardağı toz şeker
13) 1/2 nar tanesi
14) Üzeri için tarçın



 1)Akşamdan buğday, fasulye, nohut, ayıklanıp yıkanır , ıslatılır.
 2)Buğday, pirinç, limon kabuğu rendesi, nohut ve fasulye düdüklü tencereye konup  bir karış üstüne kadar su ilave edilir.Kapağı kapatılıp kaynamaya başlayınca düdüğü indirilir ve kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirilir.
 3)Şeker eklenir.Şeker eklemeden önce nohut ve buğday tanelerinin yumuşayıp yumuşamadığı kontrol edilir.Eğer taneler tam pişmeden şeker ilave edilirse pişme süreniz uzayacaktır.
 4)Yıkanmış kuru üzüm eklenir.Bir müddet daha kaynatılır.Ateşten alınmadan 5_10 dakika evvel küçük doğranmış incir , kayısı, gül suyu ve vanilya konur.
 5)Kaselere boşaltılıp  tarçın , kavrulmuş susam ,fındık ile süslenir.
 6)Üzerine nar eklenir.
Aşure


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder