2 Mayıs 2017 Salı

Un helvası




Malzemeler : 

  • 1 su bardağı süt 
  • 1 1/2 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı su 
  • 120 gr. Margarin ya da tereyağ 
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı 
  • 2 su bardağı un

Yapılışı : 

 Tencereye yağ konup eritin.Elenmiş un koyup karıştırarak koyu pembe bir renk alıncaya kadar  kavurun. Fıstıkları ekleyip bir on onbeş dakika daha kavurun.
   Azar azar süt ve suyunu ilave edip karıştırın. Son olarak şeker ekleyin. Karıştırarak pişirin.
  Tencereye yapışmayacak koyuluğa gelince kaşık kaşık alarak tabağa yerleştirin. 
  Şifalı olsun. ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder