2 Mayıs 2017 Salı

Ganaj Tarifleri


  Ganaj çikolatalı pastanın olmazsa olmazıdır. Pastaların, keklerin , bisküvi ve kurabiyelerinizin arasını ve üzerini doldurmak veya süslemek için kullanılır.Süslemek doldurmak ve sos olarak kullanabileceğiniz ganaj tariflerimi sizlerle paylaşacağım.
   Ganajın yapımında kuvertür çikolata ve süt kreması kullanılır. Krema ısıtılıp içerisine çikolata ilave edilir. Yumuşak bir kıvama gelinceye kadar karıştırılır ve aromalar eklenir.

   Pasta arası ganaj :

   Bir nevi dolgu malzemesi olup çok da lezzetlidir.
          300gr sütlü çikolata ile 200gr süt kreması kullanılır. 
           400 gr beyaz çikolata ile 200 gr.süt kreması kullanılır. 
            200 gr bitter çikolata ile 200gr süt kreması kullanılır. 
           Krema bir kaba alınıp kaynamayacak şekilde ısıtılır. Çikolatalar parçalara ayrılıp içine eklenir. Çikolataların erimesi beklenir . Karıştırılır.Blender dan geçirilir.1 ya da 2 saat soğuk bir yerde bekletilir. Sertleşince mikserle çırpılır. Eğer ganaj pastanın üzerine sürülecekse mikserle çırpılmaz. Çok çırpılırsa yağı çıkar. Ayrıca ganajınıza bir damla dahi su deyse bozulacaktır. 

 Şeker Hamurlu Pastalarda Şeker Hamurunun Altına sürülen Ganaj :

  200 ml süt kreması için 600 gr. beyaz çikolata veya 400 gr. bitter çikolata kullanılır.
    Yukarıdaki gibi yapılır.Fakat soğuduktan sonra çırpılmaz. Fazla gelen ganaj buzdolabında saklanır ve gerektiği zaman ısıtılarak kullanılır. Çikolata sosu olarak da kullanılabilir. 

  Pasta Üzeri için Yumuşak Ganaj :

200 ml süt kreması için    300 gr. bitter veya 400 gr beyaz çikolata kullanılır.
   Aynı şekilde yapılır. Fakat fazla soğumadan kek ızgara üzerine konur. Ilık ganaj pastanın üzerine dökülür. Fazlası ızgaranın altındaki tepsiye akar. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra gerekirse ikinci kat ganaj dökülür. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder